Çıldır Gölü’nde buz kalınlığı festival için yeterli düzeye ulaşmadı

Soğuk havanın etkisiyle yüzeyi buz tutan Çıldır Gölü’nde "Çıldır Altın At Kristal Buz Festivali" öncesinde buz ölçümü yapıldı.

GÜNCEL 18.01.2024 12:39:00 0
Çıldır Gölü’nde buz kalınlığı festival için yeterli düzeye ulaşmadı

Soğuk havanın etkisiyle yüzeyi buz tutan Çıldır Gölü’nde "Çıldır Altın At Kristal Buz Festivali" öncesinde buz ölçümü yapıldı. Son yılların en sıcak kış mevsiminin yaşandığı Ardahan’da Çıldır Gölü’nde buz kalınlığı festival için yeterli düzeye ulaşmadı.

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Çıldır Gölü’nün bir kısmı hava sıcaklığı gece sıfırın altında 24 dereceye kadar düşünce buzla kaplandı. 

Her yıl yüzeyinin buzla kaplanmasıyla yerli ve yabancı turistlerin atlı gezinti yaptığı, Eskimo usulü balıkçılığın yapıldığı gölde, Şubat ayında yapılması planlanan "Çıldır Altın At Kristal Buz Festivali" öncesinde buzun kalınlığı ölçüldü.

Çıldır Gölü'nün Ardahan tarafındaki tesisler mevkisine gelen Afet ve Acil Durum Ardahan İl Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, buzun kalınlığını ölçerek kayıt altına alındı. Buz kalınlığı 11-13 santimetre olarak ölçüldü.

Buz kalınlığının festival için yeterli düzeyde olmaması nedeniyle önümüzde ki günlerde yapılacak yeni ölçümler sonrasında festivalin yapılıp yapılmayacağına karar verileceği öğrenildi.

BUZ KALINLIĞI FESTİVAL İÇİN UYGUN DEĞİL

Ardahan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “AFAD ekiplerince yapılan incelemede Çıldır Gölümüz festival kalabalığını kaldıracak kalınlığa maalesef çok uzak. Buz kalınlığı 11-13 santimetre olarak ölçüldü. Bu sezonda ancak butik turlara (az sayıda guruplara) müsait” denildi.

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA

 


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak