"ÇILDIR BUZ KULESİ" YÜKSELİYOR

"Çıldır Buz Şehri Projesinin" simgesi olan ve donarak yükselmeye devam eden "Çıldır Buz Kulesi" ile muhteşem görüntüler ortaya çıktı.

ÇEVRE 28.01.2021 11:36:13 0

"Çıldır Buz Şehri Projesinin" simgesi olan ve donarak yükselmeye devam eden "Çıldır Buz Kulesi" ile muhteşem görüntüler ortaya çıktı.

İlgi odağı haline gelen Çıldır Buz Kulesini, çok sayıda turist ziyaret ederek buz kulesi önünde fotoğraf çektiriyor.

Proje kapsamında buz mağarası, buzdan evler ve kuleler gibi bir çok yapı inşa edilmeye devam ediyor.

Proje sahasını ziyaret eden Kaymakam Alper Taş, "Çıldır Buz Şehri Projesini, Kaymakamlığımız ve Belediye Başkanlığımız başta olmak üzere proje ortaklarımızla birlikte çok cüzi bir bütçeyle gerçekleştiriyoruz. Japonya, Çin, Kanada, ABD ve İsveç´te gerçekleştirilen çalışmaları örnek alarak ülkemizde ilk olacak olan Buz Şehrini inşa ederek ilçe esnafımızın ve halkımızın turizmden gelir etmelerini ve Çıldır Gölü Turizmini uluslararası düzeye taşımayı hedefliyoruz" dedi.

Kaymakam Taş, gösterdikleri üstün gayret nedeniyle saha koordinatörü Muharrem Othan´a ve çalışma ekibine teşekkür etti ve başarılar diledi.

Ardahan Valiliğinin himayelerinde Kaymakamlık, Çıldır Belediye Başkanlığı, İl Özel İdaresi ortaklığı, İl Orman şefliği katkıları ile yürütülen ve Türkiye´de bir ilk olacak olan proje ile bölgemiz turizmine önemli bir katkı sunulması hedefleniyor. Aynı zamanda bir geri dönüşüm projesi olan çalışma ile damlama sulama yöntemiyle çayırların sulanması da amaçlanıyor.


1

Başkan Kurukaya’nın ilk icraatı temizlik oldu

2

Belediye Meclisi toplandı, yeni komisyon üyeleri belirlendi

3

AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri Vali Çiçek’i ziyaret etti

4

40 bin TL maaşla çoban bulunmuyor

5

Vali Çiçek, Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamında Sektör temsilcilerini ağırladı