Çiftçilerin kışlık yem mücadelesi

Ardahan'da Tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar, sıcak hava altında hayvanlarının kışlık yiyeceğini çıkarmak için çalışmalarını sürdürüyor

GÜNCEL 4.08.2023 16:23:00 0
Çiftçilerin kışlık yem mücadelesi

Haber: Bedrettin Şuay

Ardahan’da tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar, sıcak hava altında hayvanlarının kışlık yiyeceğini çıkarmak için çalışmalarını sürdürüyor. Geçimini tarım ve hayvancılık ile sağlayan vatandaşlar, hayvanlarının kışlık yiyeceğini uzun ve yorucu bir sürecin ardından hazırlıyor.

Çiftçiler, güneşli ve sıcak hava da biçim hasadı için sabahın erken saatlerinde işe koyulup, işleri yetiştirebilmek için günün en sıcak saatlerinde bile hummalı bir şekilde çalışıyor. Bir taraftan çayırdaki ürününü toplayan vatandaşlar, diğer taraftan da topladığı ürünlerini traktörlere yükleyerek kapısına getiriyor. Bölgede sert geçen kış aylarında ahırlarda tutulan büyük ve küçükbaş hayvanlar balya halinde saklanan ot ve samanları yiyerek besleniyor.

Sıcak havada tarla ve çayırda hasat yapmanın zor olduğuna dikkat çeken Atatürk mahallesi Muhtarı  ve aynı zamanda çiftçilikle uğraşan İbrahim Özer, “Tarım ve hayvancılıkla uğraşıyoruz biçtiğimiz otları kışın hayvanlarımıza yedirmek için traktörle kapıya otluk şeklinde yığıyoruz, gelir kaynağımız bu. Sıcakta çalışmak zor oluyor ama hayvan besliyoruz buda bizim işimiz kışın sıkıntı çekmemek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz dedi.


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak