CHP’li Onay’dan GES projesine tepki: ‘Verimli meralara kurulmasın'

Ardahan Alagöz köyüne kurulmak istenen Güneş Enerji Santrali (GES), tepkilere neden oldu.

GÜNCEL 12.11.2023 10:49:00 0
CHP’li Onay’dan GES projesine tepki: ‘Verimli meralara kurulmasın

Ardahan Alagöz köyüne kurulmak istenen Güneş Enerji Santrali (GES), tepkilere neden oldu.

CHP Ardahan Merkez İlçe Başkanı Kadir Sinan Onay,  Ardahan merkeze bağlı Alagöz Köyünde yapılması planlanan GES proje alanında incelemelerde bulundu.

GES Projesinin verimli tarım alanlarına kurulacak olmasına tepki gösteren Başkan Onay, Ardahan’da hayvancılığın gelişmesi için büyük destekler verildiğini belirterek, bu verimli meraların üzerine GES yapılmasının hayvancılığı olumsuz yönde etkileyeceğini söyledi.

GES Projesinin gözden geçirilerek köylülerin olumsuz etkilenmeyeceği başka yerde kurulmasını isteyen Başkan Onay; “Alagöz köyü Tavşantepe mevkii mera alanında yapılmak istenilen GES proje alanında incelemede bulunduk. Alagöz köyümüzün Yaylası olmadığından bu mera büyük önem taşımaktadır. Hayvancılığın gelişimi için büyük destekler verilirken bu verimli meranın üzerine GES yapılması köyde hayvancılığı olumsuz yönde etkileyecektir. Bu alanda su yatakları ve hayvan barınakları bulunmaktadır. Bu bölgede hayvancılık istihdamı sağlamaktadır. Hayvancılık köylünün temel geçim kaynağı olmakla kalmayıp, yaz ve kış yiyeceklerinin (Et, süt, peynir, yağ vb.türevleri) temini bakımından da vazgeçilmez bir durum olarak ortaya çıkmaktadır. Bu mera sayesinde Alagöz köyü sütünün en önemli özellikleri yağlı ve kaliteli olmasıdır. Köyde Zavot ırkı sığır yetiştiriciliği yapılmaktadır. Söz konusu ırkın devamı, hayvancılık ve besiciliğe önemli katkı sağlamaktadır. GES Projesinin gözden geçirilerek köylülerin olumsuz etkilenmeyeceği başka yerde kurulması uygun olacaktır” dedi.

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak