CHP´DEN ALTERNATİF ZAFER BAYRAMI KUTLAMASI

​​​​​​​Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardahan İl Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı´nın 100´üncü yıl dönümü dolayısıyla alternatif kutlama töreni düzenledi.

GÜNCEL 30.08.2022 13:37:00 0
CHP´DEN ALTERNATİF ZAFER BAYRAMI KUTLAMASI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardahan İl Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı´nın 100´üncü yıl dönümü dolayısıyla alternatif kutlama töreni düzenledi.

Milli Egemenlik Parkı´nda düzenlenen programda CHP Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan, Atatürk Anıtına çelenk sundu. Ardından saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu.

Programa Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, CHP Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan, Hanak Belediye Başkanı Ayhan Büyükkaya, Damal Belediye Başkanı Ergin Önal, İl Genel Meclis Başkanı Baha Yunusoğlu, Merkez İlçe Başkanı Kadir Sinan Onay, Kadın Kolları Başkanı Menekşe Bekmez, il ve ilçe örgütleri ile partililer katıldı.  

CHP Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan burada yaptığı açıklamada, 30 Ağustos´un Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş yolunda emperyalist güçlere karşı verilen bağımsızlık mücadelesinin zafere yürüdüğü en önemli günlerden birisi olduğunu söyledi.

Başkan Taştan konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bugün bağımsızlığımıza ve özgürlüğümüze kast edenlere karşı bir halkın geleceğine top yekün sahip çıktığı mücadelenin destansı zafer günüdür. 100 Yıl önce 26 Ağustos 1922’de büyük zaferin ilk adımı atılmış Ülkemizin tam bağımsız, özgür demokratik, laik bir ülke olmak için Cumhuriyete kadar giden yolun ilk adımıdır. Emperyalizme karşı 30 Ağustos günü konulan irade bu günde yolumuzu aydınlatıyor. Bu günde ekonomisiyle tarımıyla sanayisiyle güçlü; işçisi, memuru, çiftçisiyle mutlu bir ülke idealimizi bu iradenin ışığıyla sürdürüyoruz. Bugün 30 Ağustos’un 100.yıl dönümünde ekonomi bağımsızlığımız her zamankinden daha çok tehlike altındadır. Vatandaşlardan toplanan vergiler ve yapılan borçlanmaların büyük bir kısmı içerde ve dışarıda bir avuç çıkarcıya aktarırken halkımız korkunç bir işsizliğe mahkûm edilmektedir. Cumhuriyetimizin 2.yüzyılında Atatürk ve silah arkadaşlarının emaneti olan Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırarak Mustafa Kemal Atatürk ’ün millet egemenliği idealini eksiksiz bir şekilde hayata geçirileceği tek adam rejiminin yerine halkımızın hak ettiği özgür demokratik, laik adaletin hakim kılındığı adil bir düzenin kurulması için mücadelemiz sürecektir. 100 yıl önce büyük bir zaferle kazandığımız tam bağımsızlığımızı yeniden inşa edeceğiz ve işte bu inançla bu kararlılıkla 100 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük bir zaferle taçlandırdığı bağımsızlık mücadelesinden asla geri adım atmayacağız. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını ve bu ülkenin bağımsızlığı için hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi kahraman gazilerimizi saygıyla, şükranla, minnetle anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramının 100.Yılı Kutlu Olsun” diye konuştu.


1

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

2

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

3

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

4

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

5

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı