CHP´den alternatif 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardahan İl Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı´nın 99´uncu yıl dönümü dolayısıyla alternatif kutlama töreni düzenledi.

GÜNCEL 30.08.2021 17:48:31 0
CHP´den alternatif 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlaması

ŞENOL KİRMAN

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardahan İl Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı´nın 99´uncu yıl dönümü dolayısıyla alternatif kutlama töreni düzenledi.

Milli Egemenlik Parkı´nda düzenlenen programda CHP Ardana İl Başkanı Yalçın Taştan, Atatürk Anıtına çelenk sundu. Ardından saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu.

Programa Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, CHP Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan, İl Genel Meclis Başkanı Baha Yunusoğlu, Merkez İlçe Başkanı Kadir Sinan Onay, Kadın Kolları Başkanı Menekşe Bekmez, il ve ilçe örgütleri ile partililer katıldı.  

CHP Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan burada yaptığı açıklamada, 30 Ağustos´un Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş yolunda emperyalist güçlere karşı verilen bağımsızlık mücadelesinin zafere yürüdüğü en önemli günlerden birisi olduğunu söyledi.

Başkan Taştan konuşmasını şöyle sürdürdü;

?Bugün bağımsızlığımıza ve özgürlüğümüze kast edenlere karşı bir halkın geleceğine top yekûn sahip çıktığı mücadelenin destansi zafer günüdür. 99 yıl önce 26 Ağustos 1922´de büyük zaferin ilk adımı atılmıştır. Ülkemizin tam bağımsız özgür, demokratik, laik bir ülke olmak için Cumhuriyete kadar giden yolun ilk adımıdır. Emperyalizme karşı 30 Ağustos günü konulan irade bugünde yolumuzu aydınlatıyor. Bugünde ekonomisiyle, tarımıyla, sanayisiyle güçlü; işçisi, memuru, çiftçisiyle mutlu bir ülke idealimizi bu iradenin ışığıyla sürdürüyoruz. Bugün 30 Ağustosun 99. Yıl dönümünde ekonomik bağımsızlığımız her zamankinden daha çok tehlike altındadır. Vatandaşlardan toplanan vergiler ve yapılan borçlanmaların büyük bir kısmı içeride ve dışarıda bir avuç çıkarcıya aktarılırken halkımız korkunç bir işsizliğe mahkum edilmektedir. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında Atatürk ve silah arkadaşlarının emaneti olan Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırmak Mustafa Kemal Atatürk´ün millet egemenliği idealinin eksik bir şekilde hayata geçireceğiz. Tek adam rejiminin yerine halkımız hakkettiği özgür, demokratik, laik adaletin hakim kılındığı adil bir düzenin kurulması için mücadelemiz sürecektir. 99 yıl önce büyük bir zaferle kazandığımız tam bağımsızlığımızı yeniden inşa edeceğiz. ve işte bu inançla, bu kararlılıkla 99 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük bir zaferle taçlandırdığı bağımsız mücadelesinden asla geri adım atmayacağız. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarının ve bu ülkenin bağımsızlığı için hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi, gazilerimizi saygıyla, şükranla, minnetler anıyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramının 99. yılı kutlu olsun? diye konuştu.


1

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

2

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

3

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

4

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

5

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı