CHP GELENEĞİ BOZMADI

CHP´nin her yıl geleneksel hale getirdiği alternatif kutlama törenini bu yılda sürdürürken, CHP´li Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir´in törene katılmaması dikkatlerden kaçmadı.

29.10.2020 15:07:02 0
CHP GELENEĞİ BOZMADI

CHP Ardahan İl Başkanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 97´nci yıl dönümü için alternatif bir tören düzenledi.

Düzenlenen kutlama töreninde partililer Milli Egemenlik Parkı önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

CHP Ardahan İl Başkanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 97´nci yıl dönümü için düzenlediği basın açıklamasına, CHP Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan, İl Genel Meclis Başkanı Murat Dalanbay, Damal Belediye Başkanı Ergin Önal, İl ve İlçe örgütleri, CHP İl Genel Meclis Üyeleri, CHP Belediye Meclis Üyeleri ve partililer hazır bulunurken, CHP´li Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir´in katılmaması dikkatlerden kaçmadı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından CHP Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan, basın açıklamasında şunları söyledi:

?Bugün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 97. Yılını kutlamak, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anmak, Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak için kararlılığımızı bir kez daha sizlerle paylaşmak için burada toplandık.

 Mustafa Kemal Atatürk Mondros Müterekesi ile emperyalist devletlerce toprakları paylaşılmış, orduları dağıtılmış, bütün ülke işgal edilmiş, insanların hiçbir can ve mal güvenliği kalmamış böyle bir zamanda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun´dan başlayarak, Anadolu´da kurtuluş milli mücadelesini başlatmıştır.

Yok olan koca bir İmparatorluktan işgal edilen topraklarımızdan emperyalist güçleri atmış yeni bir Devlet kurmuş ve bunun adı da Türkiye Cumhuriyet devletidir. 29 Ekim 1923´te kurulan Cumhuriyetimiz sahipsizlerin sahibi olmuştur. Okula gönderilmeyen kız çocuğunun okulu olmuştur. Kadına seçme ve seçilme hakkı vermiştir. Cumhuriyet okuldur, yoldur, fabrikadır, sanayidir, üniversitedir. Cumhuriyet, Adalettir, Eşitliktir, Özgürlüktür.  Cumhuriyet insanların din ve vicdan özgürlüğüdür. Cumhuriyet demokrasidir. Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak halkımıza sözümüzdür, Cumhuriyetimizi 100. Yılında demokrasiyle taçlandıracağız. Her nedense Milli Bayramlarımızda bazıları hastalanıyordu. Şimdi de pandemi bahane edilerek Milli Bayramlarımız kısıtlanmaya, yasaklanmaya çalışılıyor. Pandemi AKP İl ve İlçe kongrelerinde yok, AKP Genel Başkanının binlerce kişiyle miting yapıp otobüsten halka çay attığında yok, Milli bayramlar kutlanırken mi pandemi var?

Ne yaparlarsa yapsınlar Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları Cumhuriyeti kurarken nasıl kimseden izin almadıysalar, bizde Cumhuriyet Bayramımızı kutlarken kimseden izin beklemiyoruz.

Bu anlamda başta Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşlarını ve bütün Şehit ve Gazilerimizi saygıyla minnetle anıyoruz. Cumhuriyetimizin 97.kuruluş yıl dönümü kutlu olsun?.


1

Posof Belediyesinin güncel borcu belediye binasına asıldı

2

Temizlik ekibinden başkan Demir’e hayırlı olsun ziyareti

3

Şehirlerarası Otobüs Terminali denetlendi

4

Milletvekili İncesu’ya mecliste önemli görev

5

Çıldır Gölü'nde kutupları aratmayan görüntüler