CHP MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI İNCESU: "BİRLİKTE KAZANACAĞIZ, ARDAHAN İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Özgür Erdem İncesu, CHP’den aday adaylığını açıkladı.

SİYASET 23.03.2023 10:46:00 0
CHP MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI İNCESU:

28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde Cumhuriyet Halk Partisinden Ardahan Milletvekilliği ’ne aday adaylığını açıklayan Özgür Erdem İncesu, “Gönül verdiğim CHP’nin bir neferi olmaktan gurur duyuyorum. 14 Mayıs seçimlerinde Millet iradesinin tecelli edeceğini ve Türkiye’nin ikinci yüzyılında yeni hedeflerle ülkenin geleceğine emin adımlarla ilerleyeceğine hiçbir şüphemiz yok. Benim Ardahan için hayallerim, hedeflerim ve yapacaklarım var. Ardahan için kendime verdigim bir sözüm var” dedi. 


Parti binasında partililer  ve basın mensupları ile bir araya gelen İncesu,  “Ülke olarak çok zorlu zamanlardan geçiyoruz. Depremlerde ve sel afetinde hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet, yaralıları da acil şifalar diliyorum,” 14 Mayıs 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerine gidiyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’den Ardahan Milletvekili aday adayı oluyorum. Aday adaylığımız, ilimize, ülkemize ve milletimize hayırlı olsun’dedi.

ARDAHAN’IN SORUNLARINI ÇÖZMEK İÇİN BU YOLA ÇIKTIM
 13. Cumhurbaşkanı adayımız ve halkın umudu Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde Ardahan’ın stratejik planlarını çıkarıp, Ardahan’ı bölgenin cazibe merkezi haline geleceğini söyleyen İncesu “Türkiye’nin en büyük ilçesi olan Ankara Çankaya Belediyesi Meclis Başkan Vekilliği görevini iki dönemdir yürütüyorum.  Yaklaşık 20 yıldır ilimizin sorunları üzerine çalışıyorum. Ardahan’da yapılan etkinliklere katılarak katkı sağlıyoruz.   Ankara’da hastası olan tüm hemşehrilerime her konuda yardımcı oluyor, Üniversiteli  öğrencilerimize  burs sağlıyoruz.   Köylerimizin sorunlarını muhtarlarımız   vasıtasıyla çözüme kavuşturuyoruz.  Ankara’daki nüfusumuzu memleketimiz için sonuna kadar kullanıyoruz. Benim tek amacım memleketime hizmet etmek, 1 milyonun üzerinde nüfusu olan Çankayada yapmış olduğum görevim büyük bir bakanlığa eşdeğerdir.
Millet İttifakı’nın iktidarında hemşerilerime söz veriyorum. Posof Türkgözü, Çıldır Aşıkşenlik, Şavşat Sahara ve Ardahan - Ardanuç tünelleri kısa sürede bitirilecektir. Ardahan tarım ve hayvancılığın gen merkezi olacaktır. Türkiye’nin en büyük iş adamları ile görüşmeler yaptım, istihdamın arttırılması ve göçün durması için devasa yatırımlar gerçekleştireceğiz. Ardahan, yaz ve kış turizminin ana merkezi olacak. Çıldır Gölü’nü dünyaya tanıtacağız. Yalnızçam Kayak Merkezi yaz ve kış turizmi için kamp alanı olacaktır, buraya yeni yatırımcılar kazandıracağız. Ardahan Organize Sanayi Bölgesi (OBS)’nin ya yerini değiştireceğiz, ya da işlevsel hale getireceğiz. Ardahan’da proje ofisi kuracağız, her vatandaşın derdine çare arayacağız. Posof Türkgözü ve Çıldır Aktaş Sınır Kapılarında serbest sınır ticaretinin yapılması konusunda önemli girişimlerimiz olacak ve bu iki kapı canlanacaktır” dedi.

BİRLİKTE KAZANACAĞIZ, ARDAHAN İÇİN ÇALIŞACAĞIZ
Ardahan için   hedeflerinin hayallerinin ve Ardahan için projelerinin olduğunu söyleyen  İncesu, “İktidara yürüyen partimizden birbirinden çok değerli Milletvekili aday adayı arkadaşlarım var, hepsine başarılar diliyorum. Partim bana bu görevi verirse benim hedefim, hayallerim ve Ardahan için mücadele edeceğim projelerim var. Ardahan  çeşitli lobilerin etkisinde kalmaktan çıkaracağız. Ardahan’da üretilen doğal ürünlerimiz markalaşmalı, bunları Türkiye ve Dünya pazarına ulaştırmalıyız ve tanıtmalıyız. Bölgemizde kuraklığın önlenmesi ve kaba yem sorunun çözülmesi Ardahan ve Göle Ovalarının sulanması için Durançam Barajının bir an önce faaliyete girmesi için çalışacağım” dedi. 

ÖZGÜR ERDEM İNCESU KİMDİR 
1979 yılında Ankara’da doğmuştur. Orta ve lise eğitimini Yükseliş Kolejinde tamamlamış ve Bilkent Üniversitesi Ekonomi bölümünden şeref listesine girerek mezun olmuştur. UC San Diego, Amerika’da Uluslarası Finans ve Pazarlama eğitimi aldıktan sonra bir süre Merrill Lynch’te Finansal Danışman olarak çalışmış ve 2003 yılında Türkiye’ye dönmüştür. Aile şirketlerinde iş hayatına devam eden İncesu, yapıyı Dünya’da 4 ülkede birçok sektörde faaliyet gösteren, 500’den fazla kişiye istihdam sağlayan, yurtiçi ve yurtdışında birçok büyük grupla ortaklıklar yapan yapıya ulaştırmıştır. 2014 ve 2019 seçimlerinde Çankaya Belediyesi Meclis üyeliğine seçilmiş ve Çankaya Belediyesi Meclis Başkan Vekili olarak görev yapmıştır. Türkiye Genç işadamları derneği yönetim kurulu üyesidir. 2005 yılında Zeynep Diren İncesu ile evlenmiştir ve çiftin 2 çocuğu vardır. Zeynep hanımda kendi aile şirketleri olan Diren Holding ve Dimes Meyve Sularında Yönetim Kurulu üyesi olarak çalışmaktadır.


1

Çıldır’da 19 Mayıs etkinlikleri düzenlenecek

2

Çıldır Eski Beyrahatun Köyü'nde bilinçlendirme eğitimleri düzenledi

3

Küçük Kızlar Futbol Takımı Bölge Şampiyonu Oldu

4

Başkan Demir’den 1 Mayıs İşçi Bayramı mesajı

5

Ardahan’da ihracat ve ithalat arttı