CHP İl Başkanı Taştan’dan 30 Ağustos mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan, 30 Ağustos Zafer Bayramının 101. Yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

GÜNCEL 29.08.2023 15:19:00 0
CHP İl Başkanı Taştan’dan 30 Ağustos mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan, 30 Ağustos Zafer Bayramının 101. Yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

CHP Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan yaptığı açıklamada, 30 Ağustos´un Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş yolunda emperyalist güçlere karşı verilen bağımsızlık mücadelesinin zafere yürüdüğü en önemli günlerden birisi olduğunu söyledi.

Başkan Taştan açıklamasını şöyle sürdürdü; “Bugün bağımsızlığımıza ve özgürlüğümüze kast edenlere karşı bir halkın geleceğine top yekün sahip çıktığı mücadelenin destansı zafer günüdür. 101 Yıl önce 26 Ağustos 1922'de büyük zaferin ilk adımı atılmış Ülkemizin tam bağımsız, özgür demokratik, laik bir ülke olmak için Cumhuriyete kadar giden yolun ilk adımıdır. Emperyalizme karşı 30 Ağustos günü konulan irade bu günde yolumuzu aydınlatıyor. Bu günde ekonomisiyle tarımıyla sanayisiyle güçlü; işçisi, memuru, çiftçisiyle mutlu bir ülke idealimizi bu iradenin ışığıyla sürdürüyoruz. Bu gün 30 Ağustos'un 101. yıl dönümünde ekonomi bağımsızlığımız her zamankinden daha çok tehlike altındadır. Vatandaşlardan toplanan vergiler ve yapılan borçlanmaların büyük bir kısmı içeride ve dışarıda bir avuç çıkarcıya aktarırken halkımız korkunç bir işsizliğe mahkum edilmektedir. Cumhuriyetimizin 2.yüzyılında Atatürk ve silah arkadaşlarının emaneti olan Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırarak Mustafa Kemal Atatürk 'ün millet egemenliği idealini eksiksiz bir şekilde hayata geçirileceği tek adam rejiminin yerine halkımızın hak ettiği özgür demokratik, laik adaletin hakim kılındığı adil bir düzenin kurulması için mücadelemiz sürecektir. 101 yıl önce büyük bir zaferle kazandığımız tam bağımsızlığımızı yeniden inşa edeceğiz ve işte bu inançla bu kararlılıkla 101 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük bir zaferle taçlandırdığı bağımsızlık mücadelesinden asla geri adım atmayacağız. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını ve bu ülkenin bağımsızlığı için hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi kahraman gazilerimizi saygıyla, şükranla, minnetle anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramının 101.Yılı Kutlu Olsun”

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak