CHP Gençlik Kollarından vatandaşa “Senin Hakkın” broşürü

Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından hazırlanan broşürler CHP Ardahan Gençlik Kolları tarafından dağıtılmaya başlandı.

SİYASET 7.04.2023 16:26:00 0
CHP Gençlik Kollarından vatandaşa “Senin Hakkın” broşürü

HABER: ŞENOL KİRMAN

Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından hazırlanan broşürler CHP Ardahan Gençlik Kolları tarafından dağıtılmaya başlandı. 

Ardahan’ın cadde ve sokaklarında esnafları ve kapalı halk pazarını ziyaret eden CHP Ardahan Gençlik Kolları Başkanı Emre Can Bektaş ve partili gençler, Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından hazırlanan “Senin Hakkın” konulu broşürleri dağıttı.

Çalışma hakkında bilgi veren CHP Ardahan Gençlik Kolları Başkanı Emre Can Bektaş; “Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığında karanlıktan aydınlığa çıkacağız. Güzel günleri hep birlikte inşaa edeceğiz. Sana söz yine baharlar gelecek. Biz inanıyoruz, Ardahan inanıyor.” ifadelerinde bulundu.

Broşürde Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun vatandaşa seslenişi yer alıyor. Broşürde Kılıçdaroğlu'nun şu sözlerine yer veriliyor:

“İnsan onuruna aykırı yaşam koşullarını vatandaşlara reva gören, yoksulluktan, ranttan, adaletsizlikten beslenen, ekonomik ve sosyal hakları yok sayan, vatandaşlarımızın haklarını teslim etmeyen anlayışı kabul etmiyorum. Açlığı, sefaleti, yoksulluğu ve yoksunluğu, işsizliği ve güvencesizliği sona erdirecek hak temelli politikalar ve sizleri koruyan bir sosyal devleti inşaa edeceğimizin sözünü veriyorum. Çünkü; insan onuruna uygun yaşam senin hakkın. Yoksulluğa ve toplumsal dışlanmaya karşı korunmak senin hakkın. Adil, güvenli, sağlıklı çalışma koşulları senin hakkın. Fırsat eşitliği senin hakkın. Kendin ve ailen için sosyal güvenlik ve tıbbi yardım senin hakkın. Yeterli standartlara sahip konut ve sürdürülebilir barınma senin hakkın. Sosyal bütünleşme ve engelsiz yaşam senin hakkın. Eşit muamele görmek senin hakkın. Aile Destekleri Sigortası senin hakkın. Düşüncelerini özgürce ifade etmek, örgütlenmek senin hakkın. Sağlıklı bir çevrede, güven ve huzur içinde yaşamak senin hakkın. Sorumluluklarını yerine getiren sosyal devlet senin hakkın.”

‘İş bulmak hakkınız’

Vatandaşın haklarına dikkat çekilen broşürde “Çalışmak sizin hakkınız. Eşit işe eşit ücret sizin hakkınız. Sanatımın desteklenmesi  sizin hakkınız. İnsan onuruna uygun ücret sizin hakkınız. Sağlık sizin hakkınız. Beslenmek sizin hakkınız. Barınmak sizin hakkınız. Emeklilik sizin hakkınız. Eğitim sizin hakkınız. Üretmek sizin hakkınız. Düşünce ve ifade özgürlüğü sizin hakkınız. İş bulmak sizin hakkınız. Adil bir Türkiye’de yaşamak sizin hakkınız. Özgürce yaşamak sizin hakkınız. Adalet sizin hakkınız” deniliyor.


1

210 çiftçiye 45 ton korunga tohumu dağıtıldı

2

Deneysel-Bilişsel Psikoloji Sempozyumu bu yıl ARÜ’de gerçekleştirildi

3

ARÜ Kalkındırma Vakfı büyümeye devam ediyor

4

Çıldır Öğretmen Evine ilk kazma vuruldu

5

AK Parti Belediye Meclis Grubu’ndan basın açıklaması!