CHP ESNAF MASASI ARDAHAN’DA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığındaki CHP Esnaf Masası heyeti, Ağrı, Iğdır ve Kars’ın ardından Ardahan’da halkın sorunlarını dinledi.

GÜNCEL 26.11.2021 14:00:00 0
CHP ESNAF MASASI ARDAHAN’DA

Ardahan ve ilçelerde vatandaşlarla bir araya gelen CHP milletvekilleri, daha sonra da halkın, esnafın, STK ile Oda temsilcileri ile ayrı ayrı görüştü.

CHP Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan ile birlikte il ve ilçe teşkilatlarının da eşlik ettiği 13 milletvekili, esnaflar başta olmak üzere sanayi, ticaret ve meslek odaları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini dinledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, başkanlığındaki heyet, önce CHP ilçe başkanlıklarını daha sonra İl Başkanlığını ziyaret etti. Bekir Başevirgen, Aykut Erdoğdu, Baha Ünlü, Candan Yüceer, Cengiz Gökçel, Nihat Yeşil, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Özgür Ceylan, Polat Şaroğlu, Ulaş Karasu, Neslihan Hancıoğlu, Burak Erbay’dan oluşan 13 milletvekili,  Ardahan’da ve ilçelerde esnafın ve halkın sorunlarını dinledi.

Ardahan’da CHP’li milletvekillerini karşısında gören vatandaşlar son günlerde yaşanan döviz kurlarının yükselmesine bağlı olarak piyasaların alt üst olması ve hayat pahalılığı dolayısıyla adeta isyan etti. Ülke genelinde olduğu gibi Ardahan’da da yaşanan sorunları dile getiren vatandaşlar, özellikle başta mazot, yem, tohum, gübre, un, kömür ve doğalgaz olmak üzere temel yaşam kaynaklarını satın alacak maddi güçlerinin yok olduğundan dert yandılar.

Ardahan’da yaşamanın faturasının çok ağır olduğunu da CHP heyetine anlatan Ardahanlılar, vatandaşın kan ağladığını ve bu durumun her dakika daha kötüye gittiğine de dikkat çekerek, hükümeti eleştirdiler.

Beraberindeki milletvekilleriyle CHP İl Başkanlığını ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, burada partililerle bir araya geldi.

Ağbaba, burada yaptığı konuşmada, Ardahanlılarla buluşmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Ardahan'dan önce bazı illerde bulunduğunu, gittiği her ilde vatandaşın ekonomik sıkıntıları ile karşılaştığı öne süren Ağbaba, şunları dile getirdi:

"Çalışanlarımızın yüzde 56'sı asgari ücretle çalışıyor. Yani asgari ücret olağan ücret olmuş durumda. Türkiye'nin özeti bu. Türkiye'de ekonomi durma noktasına gelmiş. Bakın gübre satılmıyor. Biraz önce bir kooperatifi aradık gübre var mı, yok. Çiftçi üretebiliyor mu, üretemiyor. Yoksul yoksullaşıyor. Büyük bir burhanla karşı karşıyayız. Her 2 gençten biri iş bulamıyor. Genç işsizimiz 10 milyonu aşmış, işsizlikle birlikte bir de yokluk var. Bu işsizliği ve yokluğu CHP iktidarında çözeriz."

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ın Ankara ziyaretine de değinen Ağbaba, hükümetin dış politikasını eleştirdi.

Ağbaba, Türkiye'nin gündeminin her gün yoğun olduğunu belirterek, "Türkiye bir uçuşa geçmiş ama yukarı doğru değil, aşağı doğru bir uçuşa hızla gelmiş durumdayız, uçurumun dibine. Hepimizin görevi Türkiye'yi bu uçurumdan çıkarmak. Biz de parti olarak bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz, önerilerimizi söylüyoruz. Ekonomik darbe girişimi varmış. Varsa ekonomik darbe girişimi bunun faili 19 yıldır bu ülkeyi yönetenlerdir." diye konuştu.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir'i de ziyaret eden Ağbaba, CHP'li belediyelerin örnek çalışmalar yaptığını, Ardahan'ın da bu illerden biri olduğunu söyledi.

 


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak