CHP BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI TANITTI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardahan İl Başkanlığı, Belediye Başkan adayları tanıtım toplantısı düzenledi.

SİYASET 26.01.2024 17:42:00 0
CHP BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI TANITTI

CHP’nin Ardahan’da Belediye Başkan Adayları belli olmasının ardından CHP Ardahan İl Başkanlığı, tanıtım toplantısını gerçekleştirdi. CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu’nun katılımıyla adaylar kamuoyuna tanıtıldı. 

31 Mart yerel seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte siyasi partilerin belediye başkan adayları belli olmaya devam ediyor. Bu kapsamda Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ardahan Merkez, 5 ilçe ve Köprülü Beldesi Belediye Başkan Adayları belli oldu. CHP Ardahan İl Başkanlığı tarafından Dursun Akçam Kültür Evi’nde aday tanıtım toplantısı düzenlendi.

Partililerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda,  Ardahan Belediye Başkan adayı mevcut başkan Faruk Demir, Göle Belediye Başkan adayı Gökhan Budak, Hanak Belediye Başkan adayı mevcut başkan Ayhan Büyükkaya, Çıldır Belediye Başkan Adayı Nurettin Aygün, Damal Belediye Başkan adayı Murat Dalanbay, Posof Belediye Başkan adayı Erdem Demirci ve Köprülü Belde başkan adayı Yüksel Bozkurt sırayla kürsüye çıkarılarak tanıtıldı.

Belediye Başkan adaylarının tanıtımının ardından başkan adayları ve Milletvekili Özgür Erdem İncesu selamlama konuşması yaptı.

Toplantıya; CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu, CHP İl Başkanı Yalçın Taştan, CHP İl ve İlçe Belediye Başkan Adayları, İl Genel Meclis Üyesi Adayları, Belediye Meclis Üyesi Aday Adayları, İlçe Başkanları ve partililer katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan aday tanıtım programının açılış konuşmasını yapan CHP Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan, “31 Mart Yerel seçimleri için startımızı bugün itibariyle verdik. Biz Cumhuriyet halk Partililer olarak bu ülkede tam bağımsız Türkiye’yi hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir ekonomik düzeni, demokrasiyi, hukuku, hukukun evrensel ilkelerini hayata geçirinceye kadar bu mücadelemiz devam edecektir. Bu mücadelenin ilk ayağı yerel seçimlerdir. Yerel seçimlerde başarı olduğu zaman genelde iktidar olunuyor. 2023 Genel seçimlerinde çok çabalar harcamamıza rağmen istediğimiz sonucu elde edemedik. Kırgınlığa gerek yok mücadeleye devam. Yerel seçimlerde başarı elde etmek zorundayız. 31 Mart 2024 seçimlerinde var olanları koruyup üzerlerine de belediyeler ekleyerek yeniden büyük bir umudu yeşertebiliriz. Birlikten güç doğar diyerek çok çalışmakla bunu başarabiliriz. 25 yıl sonra alınmış Ardahan Belediyesi bunun en güzel örneklerinden birisidir. Cumhuriyet Halk Partisi belediyeciliği sosyal halkçılık belediyeciliğidir. Halkın parasını doğru yerlere harcayarak çalışmalarını gerçekleştiriyor. 

Bizim Ardahan’da ki hedefimiz 7 belediye başkanlığını alıp yeniden Ardahan merkez, ilçelerimiz ve bir beldemizde yeniden Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını dikmektir. Bizi bundan daha mutlu edecek hiçbir şey olamaz. Mevcut 3 belediyemizde büyük hizmetler gerçekleştirdik. Biz Ardahan belediyesini aldığımız belediyenin kendine ait bir tane aracı yoktu, şimdi onlarca aracı var. Belediye Başkanımız Faruk Demir ilkleri gerçekleştirdi. Taziye evleri, parklar, gidilmeye bile korkulan Kura Vadisi yaşam vadisine dönüştürüldü. 5 yıllık süre içerisinde hizmet veren belediye başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Güzel hizmetleriyle, duruşlarıyla bizi onurlandırdılar, halkçı ve sosyal belediyeciliği gerçekleştirerek bu seçimlerde de başarılı olmamıza vesile olacaklardır. Bu süre içerisinde belediye meclis üyesi olarak görev yapan ve partimizi İl Genel Mecliste temsil eden arkadaşlarımıza, İl ve ilçe Kadın Kollarımıza, Gençlik Kollarımıza da teşekkür ediyorum. Belediye başkan adaylarımıza başarılar diliyor, yolumuz açık olsun” diye konuştu.

CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu ise, “Bende eski bir belediyeciyim. Yerel olmadan genel olmuyor. Çünkü belediyecilik halka en kolay dokunduğunuz yer. Bunun için belediyeler bizim için önemli. Bizim belediyelerimizin yaptığı hizmetleri halkımız görüyor. Hep birlikte çalışacağız ve 31 Mart seçimlerinde Ardahan merkez, tüm ilçeleri ve Köprülü Beldesini kazanacağız. Ardahan halkını sosyal demokrasiyle, sosyal belediyecilikle tanıştıracağız. Belediyeler bizim olacak Ardahanlı hizmete doyacak” dedi. 

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir de, “5 yıl önce bir yola çıktık partimiz ve teşkilatımız bize güvendi, inandı. Tahmin ediyorum ki bir kişinin dahi başını öne eğdirmedik, oy verdik de ne oldu dedirtmedik, senin için ben Faruk Demir’e oy verdim, ama bu Faruk Demir bu işi götüremez dedirtmedik. Biz görevimizi layıkıyla Cumhuriyete ve Mustafa Kemal Atatürk’e, Ardahan ve Ardahanlılara yakışır bir şekilde 5 yıl alnımız ak yüzümüz açık huzurlarınıza tekrar geldik. Maaş veremez kaçar giderler dediler, biz belediye işçilerimize asgari ücretin hep üzerinde maaş verdik. Bizim dönemimizde Ardahan’da 300 kişiye istihdam sağlandı. Önümüz de ki dönemde hazırlamış olduğumuz projelerimizi gerçekleştireceğiz ve 5 bin kişilik iş imkanı yaratacağız. Bu görevi tekrardan bana veren Genel Başkanımız Özgür Özel’e, parti teşkilatlarımıza çok teşekkür ediyorum. Umutsuzluğa kapılmayacağız 7 belediyeyi de alacağız ve Türkiye’de Ardahan’ın rengi kımızı olacak. Şimdi icraat zamanı tüm ilçelerimizi de Ardahan merkez gibi yapacağız. Belediye başkan adaylarımıza da başarılar diliyorum, yolumuz açık olsun” şeklinde konuştu. 

Tanıtım toplantısının ardından Kongre Caddesinde yürüyüş yapan CHP heyeti, daha sonra Ardahan Belediye Başkanı, adayı Faruk Demir’in seçim bürosunun açılışına katıldılar.

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak