CHP Ardahan Milletvekili A. Adayı Karaca, Ardahan köy derneklerine ziyaretlerini sürdürüyor

CHP Ardahan Milletvekili A. Adayı Uzm. Dr. Özgün Karaca,  Ramazan ayı nedeniyle Ankara’da bulunan Ardahan köy derneklerine ziyaretlerde bulundu.

2.04.2023 17:47:00 0
CHP Ardahan Milletvekili A. Adayı Karaca, Ardahan köy derneklerine ziyaretlerini sürdürüyor

CHP Ardahan Milletvekili A. Adayı Uzm. Dr. Özgün Karaca,  Ramazan ayı nedeniyle Ankara’da bulunan Ardahan köy derneklerine ziyaretlerde bulundu.

Ardahan Dernekler Federasyonu Başkanı Ergüder Şimdi ve Federasyon yöneticileri ile birlikte Ardahan İli Ovapınar Köyü Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği ile Ardahan Yardımlaşma Sevgi ve Dostluk Derneği’ni iftar sonrası ziyaret eden Karaca, “Mübarek Ramazan ayı vesilesiyle Ankara’daki hemşerilerinizle bir araya gelmek için köy derneklerimizi ziyarete ettik. Değerli hemşerilerimizle buluşmamızda Ardahan’ın genel sorunları ve çözüm önerileri üzerine sohbet ettik. Misafirperverlikleri için Başkanlarımıza ve hemşerilerimize teşekkür ederiz.” dedi.

Dr. Karaca, köy derneklerine yaptığı ziyaretlerle ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi:“Derneklerimizin faaliyetleri sivil toplumun önemini göstermektedir. Ardahan’ımızın yanı sıra İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa başta olmak üzere çok sayıda ilimizde Ardahan, ilçeleri ve köyleri ile ilgili kurulmuş yüzlerce derneğimiz ve pek çok federasyonumuz bulunmaktadır. Bu federasyonlar ve bağlı derneklerimizin, tüm Ardahan’ın ve Ardahanlıların çıkarlarını dil, din, ırk, mezhep ve siyasi ayrımı yapmaksızın gözeterek dayanışma, yardımlaşma duygularıyla birlik içinde faaliyetlerini sürdürdüğüne eminim. Bugüne kadar pek çok derneğimizi ve yöneticilerini ziyaret ettim. Son olarak Ardahan Dernekler Federasyonu Başkanımız Ergüder Şimdi ve federasyon yetkilisi hemşerilerimizle birlikte Ardahan İli Ovapınar Köyü Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği ile Ardahan Yardımlaşma Sevgi ve Dostluk Derneği’ni ziyaret ettim, hemşerilerimizle buluştum. Gücünü, iş birlikleri ile hemşerilerimize yardımcı olmak için kullanan bu tip sivil toplum örgütlerimizin 14 Mayıs sonrasında Ardahan ve tüm Ardahanlılar için yapacağımız çalışmalarda atacağımız adımlarda desteği çok önemli olacak.

Ekonomik krizden en çok etkilenen illerden biri de Ardahan’dır

Şöyle ki, ülkemiz, Cumhuriyet tarihinin en derin yönetim ve ekonomik krizlerinden birini yaşamaktadır. Ardahan da kalkınmışlık açısından 80. sırada olan bir ilimiz olarak bu krizden fazlasıyla etkilenmektedir. Ardahan’ın en önemli ve tek geçim kaynağı hayvancılıktır. Ancak AKP’nin 20 yıldır uyguladığı yanlış tarım ve hayvancılık politikaları, tarımının iyi yönetilememesi, yeterli mera ve çayır alanımız olmasına rağmen küçükbaş hayvancılıkta yapılan desteklerin yetersizliği ve meralarla ilgili çeşitli sorunlar sonucu ülkemiz hem küçükbaş hem de büyükbaş hayvan ithalatı yapmaya başladı. İthalatta rekorlar kırıldı. Üreticimiz desteklenmedi, gittikçe yoksullaştı.

İktidarımızla birlikte Ardahan yatırım alan bir il olacak

Uygun yatırım ortamının olmaması, ulaşım sorunları, yatırımcıların bölgeye teşvik edilememesi, nitelikli eğitim ve sağlık hizmetlerinin yetersizliği, eğitimli yetişmiş iş gücünün iş bulamaması gibi nedenlerle Ardahan sürekli göç vermektedir. Ayrıca Ardahan’da havaalanı, deniz yolu ve demir yolu olmadığı için bu bağlantılar sayesinde serhat şehrimiz turizmden ve ekonomik büyümeden pay alamıyor. Toplumsal, siyasal ve ekonomik sorunlar her geçen gün artmaktadır. Genç nüfusu üretim ve istihdam içinde tutacak, göçünü önleyecek, gerekirse tersine göçü sağlayacak doğru planlama ve iş olanaklarının yaratılacağı kamu / özel sektör yatırımları gerçekleştirilmesi; özellikle köy, mera ve yaylaların elektrik, barınma, yol gibi alt yapı ihtiyaçlarının doğal yapıya zarar vermeden karşılanması; turistik ve kültürel turizm potansiyelini artıracak projeler ile Ardahan’ın turizm ve cazibe merkezi hâline getirilmesi gerekiyor. İlimizle ilgili tüm bu ve benzeri sorunların çözümü için il bazlı teşvik sistemi uygulanarak Ardahan’ın ciddi yatırım ve devlet/özel sektör desteği görmesine ihtiyaç var.

Ardahan’ımızın kalkınması için var gücümüzle mücadele edeceğiz

14 Mayıs 2023 seçimleri sonrasında, yeni yönetim anlayışı ile ülkemizde gerçekleştirilecek yapılanmada kamu kuruluşlarının karar alma süreçlerine ve çalışmalarına STKlarımızı ve meslek odalarını dâhil ederek Ardahan’ın ve hemşerilerimizin yaşadığı ciddi ekonomik ve sosyal sorunlara yönelik çözüm önerilerimizin hızlıca uygulamaya konulmasını sağlamamız gerekiyor. Ben de CHP Ardahan Milletvekili A. Adayı olarak bu süreçte aktif rol almak, yerel projelerimiz ve önerilerimizle çözüme destek olmak istiyorum. Bunun için devamlı Ardahan’da oturmak gerekmiyor. Eğer Ardahan’da oturmak bu iş için çözüm olsaydı şimdi Ardahan’ın hiçbir sorunun olmaması gerekiyordu. Oysa hem Ardahan’da oturan hem de Ardahanlı olup Ardahan dışında ve hatta dünyanın onlarca ülkesinde yerleşmiş gönlü, duyguları, aklı Ardahan’da olan değerli hemşerilerimizin birikimlerini ve sosyal ilişkilerini Ardahan’ın kalkınmasına yönlendirecek şekilde desteklerini alacak iş birlikleri için kamuoyu yaratmamız ve gelecek iktidarımızın Ardahan’a elini uzatacağı güçlü ilişkileri sağlamamız gerekiyor.

Ardahan’ın tüm bileşenlerinin ortak aklıyla sorunlarımızı çözeceğiz

Tüm sorunlarımızı merkezi ve yerel yönetimler, kamu-üniversite-sanayi kuruluşları, kalkınma platformları, sivil toplum kuruluşları, iş örgütleri, meslek odaları ve gönüllüler gibi pek çok paydaşın destekleri ile iş birliği içinde çözmemiz gerekiyor. Bu nedenle yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeyde Ardahan’a gönül veren tüm gönüllüler, meslek örgütleri ve STKlar ile iş birliklerimizi güçlendirmek için ilişkilerimizi geliştirmeye devam edeceğim. Bu ziyaretler, görüşmeler sırasında bana desteklerini esirgemeyen tüm  hemşerilerime, dostlarıma, arkadaşlarıma ve akrabalarıma teşekkür ederim.”


1

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonundan 1 Mayıs açıklaması

2

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

3

Fatih Erbakan Göle halkına teşekkür için geliyor

4

ARÜ’den Gürcistan üniversitelerine ziyaret

5

Otomobilde, sevdiği şarkıları dinleyerek gezme hayali gerçekleşti