CHP aday adayı Ayvazoğlu, “Hayalim, Ardahan’ı Kafkasların Davos’u yapmak”

Dr. Cemalettin Ayvazoğlu, “Neden aday oldum; Çünkü bir hayalim var. Bu hayal Ardahan’ın hak ettiği yere taşımaktır. Bu hayal; Dünyanın yaşanılabilir ilk 15 ilinden biri olan Ardahan’ı Kafkasların Davos’u yapmaktır” dedi.

SİYASET 23.03.2023 16:37:00 0
CHP aday adayı Ayvazoğlu, “Hayalim, Ardahan’ı Kafkasların Davos’u yapmak”

HABER: ŞENOL KİRMAN

CHP Ardahan Milletvekili aday adayı Dr. Cemalettin Ayvazoğlu, “Neden aday oldum; Çünkü bir hayalim var. Bu hayal Ardahan’ın hak ettiği yere taşımaktır. Bu hayal; Dünyanın yaşanılabilir ilk 15 ilinden biri olan Ardahan’ı Kafkasların Davos’u yapmaktır” dedi. 

Uluslararası birçok makalesi, kitabı ve projesi olan Dr. Cemalettin Ayvazoğlu, Nihat Delibalta Göle Meslek Yüksekokulundaki görevinden istifa ederek, Cumhuriyet Halk Partisi’nden Ardahan Milletvekilli aday adayı oldu.

CHP Ardahan il binasında basın toplantısı düzenleyen Ayvazoğlu, aday adaylığı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ayvazoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Bugün bin aydan daha hayırlı olan Ramazan-ı Şerifin ilk günüdür. Ramazan, her bireyin içtenlikle kendisiyle yüzleştiği, kendisini yenilediği, iç dünyasını tazelediği ve her yıl insanlığı daha iyiye taşımak üzere gelen bereketli bir aydır. İnsanlar arasında dayanışma ruhunun, yardımlaşmanın ve kalp birliğinin perçinlenmesine vesile olan ramazan ayının tüm Müslüman âlemine hayırlara vesile olmasını diliyor ve böyle güzel bir günde aday adaylığımı açıklamanın mutluluğunu ve huzurunu sizlerle birlikte yaşıyorum. Şu anda 13 yıldan beri çok severek, gerçekten yorulup, ama bir o kadar da keyif duyarak, şerefle, şevkle, arzuyla istekle devam ettiğim akademisyenliği arkada bırakıp, bir milletvekili aday adayı olarak karşınızda bulunmaktayım.

Nihat Delibalta Göle Meslek Yüksekokulundaki Dr. Öğretim Üyesi olarak yürüttüğüm görevimden 16 Mart 2023 tarihinde istifa ederek 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Ardahan Milletvekili aday adayı oldum.

Değerli yol arkadaşlarım, şu salona bakınca, gözlerinizdeki ışıltıyı, yüreğinizdeki sıcaklığı hissediyor, doğru yerde ve doğru insanlarla olduğumun bir kez daha farkına varıyorum. Hepimizin yüreğindeki sevda aynı, her yürek aynı tempoyla, aynı güçle çarpıyor. Cumhuriyete olan sarsılmaz inanç ve bağlılıkla, Ardahan’a ve ülkemize olan sevdayla, hizmet aşkıyla yanıyor. Aynı heyecanı, aynı sorumlulukları birlikte hissediyoruz.

Neden aday oldum; Çünkü bir hayalim var. Bu hayal Ardahan’ın hak ettiği yere taşımaktır. Bu hayal; Dünyanın yaşanılabilir ilk 15 ilinden biri olan Ardahan’ı Kafkasların Davos’u yapmaktır. 

Aday Oldum Çünkü; Tarım ve hayvancılık ile geçimini sağlayan Ardahan 2008 Yılında Türkiye hayvancılığının %7’sine sahipken bugün sadece %3.5 e sahip.

Aday Oldum Çünkü; 2 karayolu ve 1 adet demiryolu gümrük kapısı olan Ardahan, uluslararası ticaret ve sınır ticaretinden gereğince faydalanamamaktadır.

Aday Oldum Çünkü; Kendi iç girişimcilerine destek veremeyen Ardahan, yabancı yatırımcılardan medet ummaktadır.

Aday Oldum Çünkü;  Ardahan’da “Hayvan borsası” ve “Hayvan hastanesi” yoktur. 

Ardahan dünyanın en kaliteli arpasına buğdayına sahip olmasına rağmen yem fabrikasının yoktur. Tüm Türkiye’ye yılda 300.000 adet kesim için hayvan gönderen Ardahan; salam, sosis, sucuk, pastırma, kavurma gibi işlenmiş etleri dışardan almaktadır. 

3. Dünya savaşı su nedeniyle çıkacak diyen bilim adamlarına karşı dünyanın en kaliteli suyu boşa akmaktadır. Kooperatifleşme şehrimizde mevcut değildir.

Aday Oldum Çünkü; Bölge hayvancılığının geliştirilmesi için 1936 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün emri ile kurulan Göle TİGEM yok olmuştur. Göle’de açılmaya çalışılan petrol kuyuları kapatılmıştır.

Aday Oldum Çünkü; Bu sorunları sizlerle yaşayarak görüyorum ve biliyorum. Bu sorunları çözebilecek, Ardahan’ının tarım ve hayvancılığını geliştirebilecek “Organize hayvancılık, uluslararası hayvan hastanesi, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği, kadınların istihdama katılması, sınır ticaretinin canlandırılması, arıcılığımızın korunması, kış turizminin canlandırılması, orman ürünlerinin merkezileştirilmesi” gibi projelerim var. 

Ardahan’ın bu güzel, bu dürüst, bu tertemiz insanların aşına, işine, geleceğine sahip çıkma zamanı; Cumhuriyete sahip çıkma zamanı, kaderimize sahip çıkma zamanı, yargı organlarımıza, hukukumuza, meclisimize, insanımıza sahip çıkma zamanıdır.

Sayın Genel Başkanımız ve sizlerin teveccühüyle 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde birleşe birleşe kazanıp, Ardahan’ı ve Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz. Partimizden aday adayı olan tüm arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum. Tüm arkadaşlarımız bizim için önemli ve değerlidirler. Her ne olursa olsun birlikte çalışacağımıza inanıyorum. Cumhuriyetimize, bu güzel ülkeye, bu güzel insanlara hizmet etmek bir şereftir”. 

CEMALETTİN AYVAZOĞLU KİMDİR?

1988 yılında Göle’de doğdum. Baba tarafım Boğatepeli olup rahmetli dedem Hacı Halil AYVAZOĞLU Kars, Ardahan ve Iğdır bölgesinin ilk süt fabrikasını kurarak bölgenin gelişimi için birçok girişimde bulunan, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı ve İl Meclis Üyeliği görevlerini yapmış ve bölge halkı tarafından bilinen, sevilen sözüne itimat edilen bir iş insanıydı. Babam Ali Ayvazoğlu, Cumhuriyet Halk Partisinin kendisine tevdi ettiği birçok görevi başarıyla sürdürmüş olup Kars ve Ardahan’da önde gelen iş adamlarındandır. 

Anne tarafım ise Yalnızçamlı olup rahmetli dedelerim Dursun Ali Çiçek ve Avukat Ali ÇİÇEK ve Dayılarım Atila Çiçek, Turgut Çiçek ve Dünya Kalp Örgütü Başkanı Prof. Dr. Sertaç Çiçek’tir. 

Kendim gibi Veteriner Hekim olan eşim Ayşe Kurt Ayvazoğlu’da Ardahan Tarım İl Müdürlüğünde 11 yıldır görev yapmakta ve bölge halkına mesleki olarak hizmet etmektedir.

Ben ise Üniversite eğitimimi Kafkas Üniversitesi, Veteriner Hekimliği Fakültesi’nden aldıktan sonra 2020 yılında Kafkas Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, İç Hastalıkları Anabilim dalında “Doktora’’ eğitimimi tamamlayarak Doktor unvanımı aldım. 

2011 yılında Ardahan Üniversitesi Göle Meslek Yüksekokulu’nda kurucu öğretim görevlisi olarak atandım, Ardından Ardahan Üniversitesi Posof Meslek Yüksek Okulunun Kurucu Müdürlüğü, Göle MYO Müdür Vekilliği ve Müdür Yardımcılığı gibi çeşitli kademelerde birçok görevde Ardahan’a hizmet için çalıştım. Görevlerim esnasında sadece ders verip öğrenci yetiştirmedim. Ardahan merkez ve ilçelerimizde pek çok işletmeyi karşılıksız olarak ziyaret edip hizmet verdim. Aynı zamanda bölgemiz hayvancılığı ve problemleriyle ile ilgili seminerler verdim, toplantılar düzenledim.


1

Lezzet ustaları geleceğin aşçılarıyla uygulamalı eğitim yaptı

2

Leylek yuvasında yangın çıktı

3

Son tarih 31 Mayıs

4

Başkan Latif şah Sural, Şemsi Bayraktar'ı ziyaret etti

5

TÜBİTAK B-4006 Bilim Fuarı tamamlandı