Ceren Abla Kreşi´nde virüs tedbirleri üst seviyede

Normalleşme adımları kapsamında anaokulları ile kreşler 1 Haziran´da kapılarını açtı.

25.06.2020 14:33:11 0
Ceren Abla Kreşi´nde virüs tedbirleri üst seviyede

ŞENOL KİRMAN

Normalleşme adımları kapsamında anaokulları ile kreşler 1 Haziran´da kapılarını açtı.

Ülkemizde görülmeye başlamasıyla vaka sayıları hızla artan ve ölümlere neden olan korona virüsünün yayılma seyrini durdurmak için bir dizi önlem alındı. Bu önlemler içerisinde anaokulu ve kreşlerin tatil edilmesi de yer aldı. Vaka sayılarının azalmaya başlanmasıyla  açıklanan takvim  kapsamında 2 buçuk aydır kapalı olan anaokulları ile kreşler kapılarını 1 Haziran´da çocuklara yeniden açtı.

Ceren Abla Özel Kreş ve Gündüz Bakım Evi, koronavirüs ile mücadele kapsamında tüm tedbirleri üst seviyeye çıkartarak yeniden faaliyetlerine başladı.

Ceren Abla Özel Kreş ve Gündüz Bakım Evi işletmecisi Ceren Odabaşı Bulga, 1 Haziranda tekrardan faaliyetlerine başladıklarını hatırlatarak, işletmede temizlik ve hijyen koşullarını oluşturarak güvenli bir okul ortamı sağladıklarını söyledi.

Bulga, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca açılış izni verilen ve 1 Haziran´da yeniden faaliyete başlayan özel kreşlerde alınan tedbirler hakkında şu bilgileri paylaştı; ?Önlemler çerçevesinde toplamda dört sınıf ve her sınıfta 10 öğrenci olacak. Biz şuan iki sınıf açtık ve 20 öğrencimiz var. Gelecek kayıt durumuna göre iki sınıf daha açabilme hakkımız var. Sabah çocuklar kuruma geldiğinde ateşleri ölçülüyor. Elleri dezenfekte yapılıyor ve maskeleri takılıyor. Dışarıdan geldikleri elbiseleri çıkarılarak, kurum içinde giyecekleri özel kıyafetleri giydirilerek sınıflara alınıyor. Gün içerisinde saatte bir kez ateş ölçümleri yapmaktayız. Her saatte bir sınıflar havalandırılıyor. Bütün sınıflarda geceden sabaha kadar ultraviyole ışınları çalışıyor. Farklı bir etki yaratmaması için çocuklar kuruma gelmeden bir saat önce biz o ışınları kapatıyoruz. Kuruma dışarıdan hiç kimseyi almıyoruz. Velilerimize sosyal mesafeye uymaları ve maske takmaları konusunda uyarılarımızı yaparak çocukları teslim ediyoruz. Bahçede çadır kurarak bir sınıf oluşturduk. Hava güzel olduğu zamanlarda bütün etkinliklerimizi dışarıda yapıyoruz. Çocuklarımız dört öğün yemeklerini yiyebiliyorlar. Kurumumuz belirli aralıklarla ilaçlama firması tarafından dezenfekte ediliyor? dedi.

Virüs salgını nedeniyle kurum olarak etkilendiklerini dile getiren Bulga, ?Yaklaşık 2 buçuk ay kapalı kaldık. 1 Haziranda tekrar faaliyete başladık ama insanlarımızda tedirginlik olduğu için çocuklarını kreşe göndermiyorlar. Ayrıca tayin dönemi de denk geldiği için bu durum bizi olumsuz etkiledi. Bu durumun Eylül ayına kadar süreceğini tahmin ediyoruz. İnşallah Eylül ayından sonra eski günlerimize döneriz? diye konuştu.    


1

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonundan 1 Mayıs açıklaması

2

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

3

Fatih Erbakan Göle halkına teşekkür için geliyor

4

ARÜ’den Gürcistan üniversitelerine ziyaret

5

Otomobilde, sevdiği şarkıları dinleyerek gezme hayali gerçekleşti