Celil Ünlü: Bütün ezberleri bozacağız!

Ardahan adını taşıyan dernekler arasında en aktif ve en çalışkan dernek olarak bilinen Ardahan Eğitim ve Kültür Derneği Ardahan´a çıkarma yaptı.

27.11.2019 15:37:43 0
Celil Ünlü: Bütün ezberleri bozacağız!

Ardahan adını taşıyan dernekler arasında en aktif ve en çalışkan dernek olarak bilinen Ardahan Eğitim ve Kültür Derneği Ardahan´a çıkarma yaptı.

8 yıldır Ardahan da ki eğitime aralıksız destek veren ve 35 farklı projeyle büyük bir çığır açan Ardahan Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Celil Ünlü, 25 Kasım 2019 Pazartesi günü Ardahan´a gelerek, Vali Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Faruk Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Fikret Çerkezoğlu ve STK Başkanlarını ziyaret etti. Önce YİBO adıyla kurulan, daha sonra Ardahan Eğitim ve Kültür olarak isim değiştiren Celil Ünlü Başkanlığındaki Dernek, aynı zamanda Ardahan Kültür ve Sanat Platformu Derneğini de bünyesinde bulunduruyor.

Başkan Ünlü´nün yeni hedefi, Vakıflaşma yolunda yeni adımlar atmak için kolları sıvadı.

DERNEK, 500 ÖĞRENCİYİ SEVİNDİRDİ, ÖĞRENCİLERE ÖDÜL VERDİ

Dernek çalışmalarıyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Başkan Ünlü: ?Ardahan Eğitim ve Kültür Derneği olarak yönetim kurulumuz ve Vakıf yönetiminde yer alacak arkadaşlarla Ardahan´a geldik. Vakıf olma yolunda Dernek olarak son projemizi yapmak istedik. Eğitime destek amaçlı 500 öğrenciye dokunarak yardımlarda bulunduk. Yardımlarımızın içerisinde mont, bot, eldiven, atkı, bere gibi ürünler vardı. Bunun yanında kaynak kitap, kırtasiye malzemeleri ve oyuncak vardı. Başta Halit Paşa İlköğretim Okulu olmak üzere 9 köy ve 2 mahallede projemizi gerçekleştirdik. Küçüksütlüce, Morufga, Alagöz ve Göle Arapaşen köylerinde birer proje gerçekleştirdik. Projemizin finalini Göle Yatılı Bölge İlköğretim Okulunda yaptık. YİBO´da ki projemiz 48 tane öğrencimizden şiir yazmalarını istedik. İlk üçe giren öğrencilerimize ödül verdik. Aynı zamanda bu 48 tane öğrencimize de teşekkür belgesi verdik ve kışlık giyecek yardımında bulunduk? dedi.

GÜÇLÜ YÖNETİM FARKLI VAKIF SİSTEMİYLE ÇALIŞACAĞIZ

Yeni kurulacak vakfın yönetim tarzı ve içeriği hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Ünlü sözlerini şöyle sürdürdü: ?Vakfımıza yeni girecek olan arkadaşlarımızla birlikte bu projeye karar verdik. Bu projemiz iki adımdan oluşuyor. İlkini Ardahan´da gerçekleştirdik. İkincisini İstanbul´da Kültür ve Sanat olarak bir proje gerçekleştireceğiz. Bu kampanyayı 3 hafta önce başlattık. Kampanyada ki tüm maddi desteği Vakfımıza girecek olan Burhan Yıldırım, Adem Düz, Resul Aktürk, Murat Şenel, Şükran Demir ve Burhan Aktaş arkadaşlarımız karşıladı. Bu arkadaşlarımız tarafından projemiz hazırlandı ve Ardahan´a gelerek projeyi gerçekleştirdik.

FABRİKA AYARLARINA GERİ DÖNÜYORUZ

Biz kuruluşumuzda var olan ?Bütün Ezberleri Bozacağız? diye bir sloganımız vardı. Bir buçuk iki yıl gibi bir ara verdik. Bunu sebebi de Irak, Suriye ve Güneydoğu´nun bazı bölgelerinde projeler gerçekleştirdik. İstanbul´da bir etkinlik yapmamıştık, İstanbul´da da var olduğumuzu göstermemiz gerekiyordu. İstanbul´da bazı STK´larla bazı projeler gerçekleştirdik. Bizler fabrika ayarlarına geri dönelim diye bir karar aldık. Çünkü bizim hedefimiz İstanbul değil, Ardahan´dı. Bundan sonraki süreçlerde bütün projelerimizi Ardahan´da gerçekleştireceğiz. Biz ilk gün söylediğimiz gibi İstanbul´da hiç bir şey yapmayacağız, tüm projelerimizi Ardahan´a yapacağız. Vakıf olduktan sonra Ardahan´ın 54 köyünde de kompozisyon yarışmaları yapacağız. Her öğrenci kendi köyünü anlatacak, gerekirse bunlar teşvik edilecek. Neredeydik, ne olduk, ne olacağız gibi kompozisyon isteyeceğiz.

SİYASİLER SÖZÜNÜ TUTSUN

Ülkemiz ekonomik durgunluk geçiyor ve bu durum Ardahan´ımızı çok etkilemiş. Esnafımız siftah yapmadan kepenk kapatacak duruma gelmiş. Bizler dönem dönem İstanbul´da bazı toplantılar yaptık. Toplantılar da siyasetçiler gelin yatırım yapın gibi söylemlerde bulunuyorlar. Ben hiçbir siyasetçinin bu konuda samimi olduğunu düşünmüyorum. Laf olsun diye gelin burada yatırım yapın diyen bir çok siyasetçi gördüm. Biz Ardahan bürokrasisinden şunu istiyoruz, hedef gösterecek, bu alanda açık var buraya yatırım yapın diyebilmeliler

BÜROKRASİ ENGEL ÇIKARMASIN

Teşvik anlamında bir şeylerin olması lazım. İstanbul´da söylemler oluyor ama biz buraya geldiğimizde ciddi engellerle karşılaşıyoruz. Bürokrasi anlamında biz işadamlarının önünün açılmasını istiyoruz. Eğer biz bu konuda destek alırsak Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Morkoç ile bir görüşme yaptık. Ardahan´da ki esnaflarımızı İstanbul´da ki işadamlarıyla bir araya getirmek gibi bir hedefimiz ve projemiz var. Ardahan´dan bir destek alabilirsek eğer bu projemizi gerçekleştireceğiz. Bu konuda siyasetçilerimizin daha samimi olmalarını bekliyoruz. Biz kendimize hedef istiyoruz, daha kalıcı farkındalık oluşturacak şeyler istiyoruz. Şuanda bir proje bize sunuldu. Halitpaşa İlköğretim okulunda müzik sınıfı yapacağız. Bu konuda bürokrasimizin desteğini bekliyoruz. ?

Haber: Şenol Kirman


1

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı

2

Öğrenciler bilim fuarında yeteneklerini sergilediler

3

CHP, ÇILDIR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ İÇİN ANAYASA MAHKEMESİNE BAŞVURDU

4

Teknoloji Bağımlılığına Karşı eğitim verildi

5

Kura Nehri yaşam vadisi yaz sezonuna hazır