Çatılardan düşen kar kütleleri adeta ölüme davetiye çıkarıyor

Havaların ısınmasıyla birlikte çatılardan yere düşmeye başlayan kar kütleleri tehlikeleri de beraberinde getiriyor

GÜNCEL 1.02.2022 15:51:00 1
Çatılardan düşen kar kütleleri adeta ölüme davetiye çıkarıyor

Haber: Bedrettin Şuay

Ardahan’da kar yağışının ardından çatılarda biriken kar kütleleri ve buz sarkıtları adeta ölüme davetiye çıkarıyor. Her gün binlerce vatandaşın ve araç sahiplerinin kullandığı Koca Mustafa Paşa Caddesi üzerindeki yüksek binaların çatılarında biriken kar kütleleri ve buz sarkıtlarının havaların ısınmasıyla birlikte yere düşmeye başlaması tehlikeleri de beraberinde getiriyor.

Kar yağışı ve Sibirya soğuklarının bugünlerde yerini sıcak havalara bırakmasıyla birlikte yüksek katlı binaların çatılarında biriken tonlarca kar kütlesi ve buz sarkıtları gelişi güzel şekilde vatandaşların yoğun şekilde kullandığı caddelere düşüyor. Vatandaşların bazen erken fark edip uzaklaşmasıyla tehlike ucuz atlatılırken bazen ise istenmeyen olumsuz sonuçlar doğurabiliyor. Yoğun olarak kullanılan Koca Mustafa Paşa Caddesi başta olmak üzere ara cadde ve sokak aralarında bulunan birçok binada aynı durumla karşılaşılıyor.

Havaların ısınmasıyla birlikte çatılarda biriken tonlarca kar ya caddeden geçen vatandaşların ya da park halinde olan araçların üzerine düşme tehlikesi bulunuyor. Çatılardaki kar birikintileri ve buz sarkıtlarına karşı önlem alınmasını isteyen vatandaşlar, "İster istemez caddede yürürken ya yolun ortasından ya da saçak altlarından geçmek zorunda kalıyoruz. Ancak yolun ortasından gidince arabaların çarpma tehlikesi daha yüksek, bu yüzden tehlikeli olsa da kendimizce önlem alarak mecburen cadde boyunca saçak altlarını kullanıyoruz. Belki çoğu kez tehlikenin altından geçiyoruz, ancak yapılacak bir şey yok. Bu yüzden kazalara sebebiyet vermemesi için bir an önce önlem alınmasını istiyoruz" dediler.

 

 

 


Can
1.02.2022 23:33:48
Önlem bina yönetiminin çatılara kar ve buz tutucu yaptırması yada vatandaş biraz duyarlı olacak akşam vaktinde uzanan buzları camdan yada balkondan kıracak .... ardhan Merkez de 5000 tane ev var hangi birinin önlemi alınsın

1

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

2

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

3

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

4

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı

5

Öğrenciler bilim fuarında yeteneklerini sergilediler