ÇAT, MİLLETİMİZİN MİLLİ GÖRÜŞE İHTİYACI VAR

Yeniden Refah Partisi MKYK Üyesi ve ARGE Başkan Yardımcısı Sadık Çat, Bölge Sorumlusu Mehmet Berk, İl divanı ve çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Ardahan’a geldi.

SİYASET 26.12.2021 12:26:00 0
ÇAT, MİLLETİMİZİN MİLLİ GÖRÜŞE İHTİYACI VAR

HABER: ŞENOL KİRMAN

Ziyaretler kapsamında Yeniden Refah Partisi MKYK Üyesi ve ARGE Başkan Yardımcısı Sadık Çat, Bölge Sorumlusu Mehmet Berk, Ardahan İl Başkanı Caner Çoban ve Merkez İlçe Başkanı İhsan Polat gazetemizi ziyaret etti.   

Yeniden Refah Partisi MKYK Üyesi ve ARGE Başkan Yardımcısı Sadık Çat, “Gerçekten insanlarımızın Milli Görüşe, nezakete, zarafete ihtiyacı var. Devletin ilgili mercileri ve siyasilerle halkımızın arasında ki makas o kadar açılmış ki çok yukarıdan bakılıyor. İnsanlarımızın derdi dinlenmiyor. İmtiyazı zümrelere paralar aktarılıyor. Bunların önüne geçmek için, paylaşımda adaleti sağlamak için Milli Görüşe ihtiyaç var” dedi.

Yeniden Refah Partisi’nin durumu hakkında değerlendirmelerde bulunan Sadık Çat, “23 Kasım 2018 yılında kurulduk. Genel Başkanımızın Cuma namazı sonrası Hacı Bayram Veli Camii avlusunda yaptığı bir konuşması vardı. Biz siyasete nezaket ve zarafet getireceğiz, kutuplaşmayı ortadan kaldıracağız, mevcut iktidarın doğru yapmış olduğu işleri destekleyeceğiz, teşekkür edeceğiz. Onun haricinde yanlış olan şeyleri de tespit edip doğru yolunu göstereceğiz. O günden bu yana yapmış olduğumuz çalışmalar bu yönde. 81 il 922 ilçede varız, 200 bin sandığın 85 bininde baş müşahit atamaları yapıldı, müşahitlerin çalışmaları devam ediyor. Şuan da Yargıtay’ın sisteminde kayıtlı 185 bin üyemiz var. Islak imzalı formlarla beraber bu yaklaşık 350 bini buluyor. Bugün mecliste ciddi derece oy almış partilerin bile bu kadar üye sayıları var. Halkın derdiyle dertlenmiş, mevcut iktidar dahil hiçbir siyasi partinin yapmadığı çalışmaları yaptık. Bu ülkeye para kaynağı lazım, bunun içinde Milli Kaynaklar Paketi 1 kitabını çıkardık. Bunun içerisinde güneş enerjisi projeleri, birleşik barajlar projeleri, yıllık 150 milyar dolar getiri sağlayacak proje kaynaklarımız var. Bu tamamen ülkemizin kaynaklarından faydalanarak çıkardığımız projeler. Ülkede ki sorunlar ve çözümleri. Mevcut muhalefet ne yapıyor, burada şu sorun var her şeye karşılık çıkartıyor. Biz şunu dedik evet burada sorun var çözümü de buradan geçer onu da kitap haline getirdik ve D8 Erbakan Rüyası kitabını çıkardık. Biz Türkiye’yi tanıyoruz diye 560 sayfalık büyük bir kitap çıkardık. Arkasından bir cdsi var 7 bin 500 sayfalık. Yani Ardahan’da nerede akarsu var, nerede su çıkar, nerede hastalık var, nerede hangi topluluk yaşıyor gibi çok teferruatlı Biz Türkiye’yi Tanıyoruz adlı kitap çıkarttık. 81 ilimize yüzlerce proje ve kalkınan Türkiye adlı her ilimize ayrı ayrı projeleri sunduk. Bunları tüm bürokratları dağıttık ve dağıtmaya da devam ediyoruz. Ardahan ziyaretimiz de de Valimize, Emniyet Müdürümüze bu kitaplardan takdim ettik” dedi.

TÜRKİYE’DE GİRİP ÇIKMADIĞIMIZ HİÇBİR YER YOK

Yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını aktaran Çat, şöyle devam etti; “Derdimiz burada mevcut iktidar insin kim gelirse gelsin değil. Biz buna kesinlikle karşıyız. Birileri hizmet etsinde kim ederse etsin. Bugün bizim elimizde imza yetkisi olsa bu projeleri yaparız. Kamuoyuyla paylaşarak mevcut elinde imza yetkisi olan iktidar partisinin, devleti yöneten kişilerinde bundan faydalanması için sunuyoruz. 11 ay gibi kısa bir sürede Genel Kurul kongremizi yaptık. Orada 50 bin kişi Ankara Arena spor salonunu doldurdu. Halkımızın güzel teveccühü var. Bugün Türkiye’de girip çıkmadığımız hiçbir yer yok. Ulusal basında basın ambargosu ile karşı karşıyayız. Onu da aşmanın yöntemi ya sosyal medya ya da birebir ziyaretler yapıp gerek bürokratlar gerek devlet adamları gerekse halkın içerisinde olarak burada ki sorunları tespit edip ilgili mercilere de aktarıyoruz. Muhalefet olarak ne yapılması gerekiyorsa yapmaya çalışıyoruz.  Ardahan’da kıymetli başkanımız Caner Çoban iki sene oldu başkanlığı alalı. Kendisi burada ilçe ilçe, köy köy dolaşıp parti çalışmalarımıza devam ediyor” diye konuştu.

MİLLETİMİZİN MİLLİ GÖRÜŞE İHTİYACI VAR

İttifak konusuna da değinen Sadık Çat, “Bizim gönlümüzden geçen tek başına seçime girmek. Partimizin kuruluş amacı şu oldu, mevcut Cumhur ittifakı da, mevcut Millet ittifakı da görevlerini yapamadığını gördük. Milli Görüşü temsil eden bir parti kalmadığını gördüğümüz için bizim kurulmamız şart oldu. Çünkü bu milletin milli görüş ruhuna ihtiyacı var. Onu da görüp partimizi kurduk. O yüzden seçimlere tek başımıza girmeyi düşünüyoruz. Esnaf ziyaretleri yaptığımızda bizlere sakın Cumhur ittifakına katılmayın, başka bir esnafa gidiyoruz sakın Millet ittifakına girmeyin. Ama bir fikir jimnastiği yaptık üçüncü bir ittifak olur Yeniden Refah Partisinin önderliğinde Milli Görüş çizgisinde gelip katılmak isteyenler olur ise kimseye yok demeyiz. Ama şuan da kimsenin katılacağını sanmıyorum. Bunun ismini Milli Görüş ittifakı olarak nitelendirebiliriz. Gerçekten insanlarımızın Milli Görüşe ihtiyacı var. İnsanların nezakete, zarafete ihtiyacı var. Devletin ilgili mercileri ve siyasilerle halkımızın arasında ki makas o kadar açılmış ki çok yukarıdan bakılıyor. İnsanlarımızın derdi dinlenmiyor. İmtiyazı zümrelere paralar aktarılıyor. Bunların önüne geçmek için Milli Görüşe ihtiyaç var. Paylaşımda adaleti sağlamak içim Milli Görüşe ihtiyaç var. Milli Görüşün şuan ki lideri de kıymetli Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan. Yeniden Refah Partisinin iktidar olması için canla başla mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandı.  

Biz bir anket çalışması yapmadık. Belki biz yüzde 50’lere varan oy alabiliriz. Ama biz çalışmalarımızı yaparken hangi oyu anket firmaları gösterirse göstersin biz kendimizi yüzde 1 olarak değindireceğiz ve bizim çok çalışmamız lazım diyerek ona göre çalışmalarımızı yapıyoruz. Allah bize değil milletimize Milli Görüşü nasip etsin diye çalışmalarımızı yapıyoruz. Biz imza yetkisini aldığımızda bocalamadan ney yapacağımızı biliyoruz hemen uygulamaya koyup bu ekonomik burhandan da kutuplaşmadan da bütün insanlığı rahat ettireceğiz.

ÇOBAN, VATANDAŞ BİZİ TEVECCÜHLE KARŞILIYOR

Ardahan İl Başkanı Caner Çoban ise, “Biz çalışmalarımızla Ardahan’da çok iyi bir konumdayız. Merkez ilçe dahil olmak üzere 4 ilçede varız. Sadece kurulmamış Damal ve Posof ilçemiz var. Posof’ta çalışmalarımız sürüyor, büyük ihtimalle Ocak ayının sonuna kadar teşkilatlanacağız. Ardahan bin 200’ün üzerinde üye sayısına ulaştık. Yeniden Refah Partisi ciddi manada halk tarafından büyük teveccühle karşılanıyor. Gerek 40 yıl önce rahmetli Erbakan’ın temiz siyaseti gerekse Genel Başkanımızın siyasete nezaket getireceğiz kavramıyla yola çıkmasından dolayı bizimde sahada ki çalışmalarımız kolaylaşıyor. Sahada şuan da şunu söyleyebiliriz ki, rahmetli Erbakan hocamızın sayesinde her gittiğimiz kesimden vatandaş bizi teveccühle karşılıyor. Üye olmaya korksa bile, üye olmaktan çekinse bile. Çünkü bugün vatandaş bir işe başlayacağı zaman, bir yere gireceği zaman ilk sorulan hangi parti üyesisin. Vatandaşın bu tarz korkuları var bunu kırmamız gerekiyor. Bu kırılarsa ben inanıyorum ki Ardahan daha iyi yerlerde olacaktır. Genel Başkanımız beni aradığında rahmetli Erbakan hocamız döneminde ulaşılmamış bir başarıya ulaştınız diye teşekkürleri olmuştur” diye konuştu.  


1

İndirimli yabancı dil eğitimi için protokol imzaladı

2

Başkan Faruk Demir, mal varlığını açıkladı

3

Milletvekili Koç, “Şehrimizi doğunun incisi haline getireceğiz”

4

HER KESİME ULAŞARAK PROJELERİNİ ANLATIYOR

5

Seçim günü hava durumu nasıl olacak?