Cancur festivalinin ikincisi düzenleniyor

Ardahan'ın Çıldır ilçesine bağlı Kurtkale bölgesinde yetişen Cancur eriği için ikinci kez festival düzenleniyor.

GÜNCEL 10.09.2023 12:33:00 1
Cancur festivalinin ikincisi düzenleniyor

Ardahan'ın Çıldır ilçesine bağlı Kurtkale bölgesinde yetişen Cancur eriği için ikinci kez festival düzenleniyor. Bu yıl 2'ncisi düzenlenecek olan Çıldır Cancur Festivalinin hazırlıkları tamamlandı. 

30 Eylül Cumartesi günü Kurtkale Nahiyesine bağlı köyler tarafından Akkiraz Köyü İlkokulu önünde yapılacak olan Cancur Festivali’nin geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda renkli geçmesi bekleniyor.

Ünlü sunucu Çiler Boylu'nun sunuculuğunu yapacağı 2. Cancur festivalinde Uğur Akçay, Oğuz Sözbir, Bora Karasu, Erkan Ada ve yerel sanatçı Şahin Ocak sahne alacak. Cancur eriğinin ön plana çıkarılacağı festivalde sanatçılar misafirlere renkli saatler yaşatacak. 

Çıldır Cancur Festivali'nde yörenin kültürel, sanatsal, tarihi ve sosyal değerleri tanıtılıyor. Köylüler ürettikleri ürünleri satma ve tanıtma imkanı buluyor. Kurtkale nahiyesine bağlı köylerde meyve üretimi ve lezzeti de dikkat çekiyor. Köylerde yetişen sebze, meyve, et ve süt ile bal ürünlerinin tanıtımı amaçlanıyor.

Kurtkale nahiyesi ve köylerinde çok farklı elma çeşitleri zerdali, kayısı, vişne, kiraz, ayva, üzüm, elma, şeftali, beyaz ve karadut bulunuyor. Festivalin adını aldığı Cancur ise lezzetli bir erik cinsi olup Çıldır ve Şavşat yöresine ait bir meyve olarak biliniyor. 

Festival Komite Başkanı Soner Akçay, "Çıldır Cancur Festivali geçtiğimiz yıl tescil edildi, patentini aldık. Cancur festivalimizin bu yıl ikincisini düzenleyecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Festival ile yöremize ait Cancur’u ve yöresel ürünlerimizi tanıtmayı amaçlıyoruz. 30 Eylül Cumartesi günü yapılacak olan festivalde sanatçılarımız sahne alacak. Kurtkale nahiyesine bağlı köylerimiz tarafından Akkiraz Köyü İlkokulu önünde yapılacak olan 2. Cancur Festivalimize tüm Ardahan halkını davet ediyorum’ dedi. 

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA


Soner AKÇAY
11.09.2023 12:30:57
Ardahan medya gazete ailesine Barış ve Şenol bey 'e teşekkür ediyorum çok sağ olun paylaşım yaptığınız.

1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak