ÇAĞLAYAN, OTOBÜS SEKTÖRÜNDE YAŞANAN SIKINTILARI ANLATTI

​​​​​​​Akaryakıta gelen zamlar Ardahan'daki otobüs firmalarını da zora soktu.

GÜNCEL 21.01.2022 14:45:00 0
ÇAĞLAYAN, OTOBÜS SEKTÖRÜNDE  YAŞANAN SIKINTILARI ANLATTI

Akaryakıta gelen zamlar Ardahan'daki otobüs firmalarını da zora soktu. Son yıllardaki yüksek enflasyon ve döviz kurundaki artış nedeniyle sektörde ayak da kalmanın zorluklarına değinen Can Ardahan Otobüs Firma İşletmecisi Bülent Çağlayan, konu hakkında gazetemize değerlendirmelerde bulundu.

AKARYAKITA VE YEDEK PARÇAYA GELEN ZAMLAR, OTOBÜS FİRMALARINI ZORA ZOKTU

Başta akaryakıt fiyatlarındaki fahiş artışın ve Kovid salgınında aylarca çalışmayan otobüsçülerin bu süreçten olumsuz etkilediğini belirten Çağlayan "Salgın hastalık ve akaryakıt zamları sektörde kriz yaratmıştır. Sadece akaryakıt gideri değil. Yedek parçada 3-4 kat arttı. Birkaç ay içinde bu kadar artış olur mu? Her gün zam gelir mi? Arabanın yürümesi çok zor, aracı bakıma gönderiyoruz 10 bin TL’nin altına bakımdan çıkamıyor. Önceden yakıtı, yedek parçayı 6 ay 1 yıl çekle vadeyle alıyorduk. Şimdi ise nakit para ile zor alabiliyoruz” dedi.

SEYAHATLERDE KOVİD AŞISI VE PCR TESTİ ZORLUNLUĞU DEVAM EDİYOR

Şehirlerarası yolculuk edeceklerin Kovid aşılarını mutlaka yaptırmalarını gerektiğini de söyleyen Bülent Çağlayan, "Şehirlerarası yolculuklarda vatandaşlarımız Kovid aşılarını mutlaka yaptırmaları gerekmektedir. Aşılarını tam yaptırmayan vatandaşlarımız ise PCR testi ve HES kodlarını bir sıkıntının yaşanmaması için bilet almadan önce mutlaka ibraz etmelidir" dedi.

EN GÜVENİLİR VE EN UCUZ SEYAHAT HALEN DAHA OTOBÜSLERLE YAPILIYOR

Otobüs kaptanlığı ile başladığı sektörde Can Ardahan ve Öz Diyarbakır firmalarının yazıhane işletmeciğini yapan İş insanı Bülent Çağlayan, Ardahan'dan ülkenin birçok ilene araç kaldırdıklarını da sözlerine ekleyerek şunları aktardı, "Ardahanlı vatandaşlarımız seyahatlerinde halen daha otobüs firmalarını tercih etmektedir. Havayolu ve Demiryolu ulaşımının pahalı olması otobüs sektörünün tercih edilmesinde önemli bir etkendir. Birkaç ayda akaryakıt fiyatlarının ikiye katlanmasına rağmen otobüs biletlerimiz halen daha aynı fiyatlara satıyoruz. Seyahat sektöründe en güvenilir ve en ucuz seyahat imkanı halen daha otobüslerle yapılmaktadır" açıklamasında bulundu.


1

Ardahan’ın en genç muhtarı mazbatasını aldı

2

Milli Eğitim Müdürü Yusuf Uzantı Ölçekte okulları ziyaret etti

3

Göle Belediyesi tabelasına “T.C.” ibaresi eklendi

4

Göle Belediye Başkanı Gökhan Budak: Faruk Demir’i örnek alacağız

5

Kaymakam İpek'ten Başkan Azizoğlu'na ziyaret