Buzağı ölümleri yaşanmayacak

?Buzağılarda Koruyucu Hekimlik Faaliyetlerinin Yaygınlaştırılması Projesi? ile buzağı ölümlerinin azalması hedefleniyor.

10.04.2019 13:33:49 0
Buzağı ölümleri yaşanmayacak

?Buzağılarda Koruyucu Hekimlik Faaliyetlerinin Yaygınlaştırılması Projesi? ile buzağı ölümlerinin azalması hedefleniyor.

Ardahan İl Gıda Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 2017 yılında hazırlanıp Gıda Tarım ve Orman Bakanlığına sunulan ?Buzağılarda Koruyucu Hekimlik Faaliyetlerinin Yaygınlaştırılması Projesi? Bakanlık ve Ardahan İl Özel İdaresi tarafından finanse edilerek 2018 yılı son aylarında ve 2019 yılının ilk aylarında proje uygulama faaliyetlerinden biri olan septisemi aşısı uygulamaları ilimizde tamamlandı.  

Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Veteriner Hekimi Özgür Kaçar, Gıda Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Septi semi aşısı gönderildiğini belirterek, 2018 yılında gebe ineklere uygulanan bu aşı sayesinde 2019 yılında buzağılarda ishal vakalarının azaldığını söyledi.

Kaçar, ?İlimizde yürütmüş olduğumuz Veteriner Hekimlik hizmetleri kapsamında tüm çiftçilerimizin ahırlarını geziyor ve veteriner hekimlik hizmetlerini aktif bir şekilde çiftçilerimize sunuyoruz. Bu kapsamda yapmış olduğumuz projenin etkilerini yerinde tespit etme fırsatını çok fazlasıyla buluyoruz. Proje kapsamında yapılan septi semi aşısına bağlı olarak buzağı ölümlerinin birçok işletmede hiç yaşanmadığı ve bir kısmında ise mimimize edildiği tespit edildi. Bu uygulama 2019 yılında da devam edecektir? dedi. Haber: Şenol Kirman


1

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

2

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

3

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

4

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

5

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı