ÇİFTÇİNİN BÜTÜN EMEKLERİNİ ATEŞE VERDİ!

Ardahan´da yaşanan kuraklık nedeniyle çiftçi kara kara düşünürken, Hanak ilçesinde bir çiftçinin bütün yaz boyunca gece gündüz çalışarak, hayvanlarını beslemek için toplamış olduğu otları ateşe verdiler.

ÇEVRE 11.08.2021 15:56:12 0
ÇİFTÇİNİN BÜTÜN EMEKLERİNİ ATEŞE VERDİ!

ŞENOL KİRMAN

Ardahan´da yaşanan kuraklık nedeniyle çiftçi kara kara düşünürken, Hanak ilçesinde bir çiftçinin bütün yaz boyunca gece gündüz çalışarak, hayvanlarını beslemek için toplamış olduğu otları ateşe verdiler. Olayla ilgili 1 kişi yakalanarak cezaevine konuldu.

Olay, 10 Ağustos günü gece saat 03.00 sıralarında Hanak İlçesi Koyunpınar köyünde meydana geldi. E.A isimli şahıs ve ailesi evlerinde uyudukları esnada, evinin 15 metre yakınında bulunan ot balyaları kimliği belirsiz veya kişilerce yakıldı.  Ot balyalarının yandığını fark eden E.A. isimli vatandaş 112 acil çağrı merkezini arayarak yardım istedi. İhbarı üzerine olay yerine Hanak İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ile İtfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler yangına zamanında müdahale ederek yangını evlere sıçramadan söndürdü.

Yangının çıkış sebebinin araştırılması ve fail yada faillerin yakalanması yönünde jandarma ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda, civardaki güvenlik kameraları incelenmiş ve ot balyalarını aynı köyde ikamet eden bir şüphelinin yaktığı tespit edildi.

Yapılan çalışmalar sonucunda kimlik bilgileri tespit edilen şüpheli H.T. isimli şahıs Jandarma ekiplerince kıskıvrak yakalanarak Ardahan Kapalı Cezaevine konuldu.


1

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

2

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

3

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

4

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı

5

Öğrenciler bilim fuarında yeteneklerini sergilediler