BÜROSU OLMAYAN MUHTAR, OTOMOBİLİNİ MUHTARLIĞA ÇEVİRDİ

Ardahan merkez Kaptanpaşa Mahallesi Muhtarı Efrail Yıldız, muhtarlık bürosu olmadığı için otomobilini seyyar muhtarlığa çevirdi.

GÜNCEL 30.06.2021 20:03:11 0
BÜROSU OLMAYAN MUHTAR, OTOMOBİLİNİ MUHTARLIĞA ÇEVİRDİ

HABER: ŞENOL KİRMAN 

Ardahan merkez Kaptanpaşa Mahallesi Muhtarı Efrail Yıldız, muhtarlık bürosu olmadığı için otomobilini seyyar muhtarlığa çevirdi. Mahalleliler seyyar muhtarlığa giderek hizmet almaya başladı.

Muhtarlık bürosu olmadığı için vatandaşa gelen tebligatları askıya asamayan Muhtar Yıldız, son çare olarak otomobilini muhtarlığa çevirerek, muhtarlık hizmetini kendi otomobilinin içinde vermeye başladı.

Otomobilinin tavanına muhtarlık tabelasını asan Yıldız, evrakları da özel bölmelere yerleştirdi.

İki dönemdir Kaptanpaşa Mahallesinde muhtarlık yaptığını söyleyen Yıldız, muhtarlık bürosu olmadığı için gelen yüzlerce evraklara karşı vatandaşları bilgilendirme noktasında sıkıntı yaşadığı için bu yönteme başvurduğunu ifade etti.

Yıldız şunları konuştu:

?Mahallemizin maalesef bir muhtarlık bürosu yok. Gelen evrakları askı listesine asacak askımız olmadığı için vatandaşlarımız zor durumda kalıyordu. Ne yaparım diye düşündüm ve sonunda böyle bir çözüm buldum. Otomobilimiz seyyar muhtarlığa dönüştürerek mahallelilerime hizmet vermeye başladım. Örneğin Tapu ve Kadastro Müdürlüğünden vatandaşlarımıza gelen ve 15 gün içinde itiraz etme hakkı olan evraklar oluyordu. Askı listesine asılması için gönderilen evrakları asacak askımız olmadığı için vatandaşa duyuramıyorduk. Bu nedenle vatandaşın bilgisi olmadığı için itiraz edemiyordu. Getirip bize veriyorlar evde sakla muhtarım 3 ay sonra yakarsın diyorlar. Aynı durum icralarda, hacizlerde, davalarda da oluyor. Aileler boşanıyor eşler arasında çocuk kavgası başlıyor. Mahkeme bir karar veriyor kadın çocuğundan oluyor. 15 gün içerisinde itiraz etmesi gerekirken 3 ay sonra haberi oluyor. Cumhurbaşkanımız bana maaş veriyor, sigortamı ödüyor, bana silah vermiş toprağını, bayrağını koru vatandaşına hizmet et diye. Bu şekilde hizmet edemiyoruz hiç kimse bize sahip çıkmıyor. Adı üstünde sadece muhtarız. Kurum müdürleri ile sorunlarımız bitmiyor. Kurum müdürü bana muhtar bu senin işin değil diyor ama askı listesini bana gönderiyor. Yerimiz yok rezil olmuş bir durumdayız. Vatandaşın tamamını tanımıyoruz evrakları ulaştıramıyoruz. Arabamı seyyar muhtarlığa çevirerek böyle bir çözüm buldum. Askı listelerini arabama astım. Kapılarım 24 saat açık vatandaşıma hizmet edeceğim.?

Öte yandan, mahalle sakinlerinin seyyar muhtarlık bürosuna büyük ilgi gösterdiği görüldü.


1

Çıldır’da 19 Mayıs etkinlikleri düzenlenecek

2

Çıldır Eski Beyrahatun Köyü'nde bilinçlendirme eğitimleri düzenledi

3

Küçük Kızlar Futbol Takımı Bölge Şampiyonu Oldu

4

Başkan Demir’den 1 Mayıs İşçi Bayramı mesajı

5

Ardahan’da ihracat ve ithalat arttı