Burası Ardahan Burada İş Var

Ardahan Üniversitesi öğrencilerinin kariyer planlarına yön vermek, işverenlerle buluşturarak istihdam olanağı sağlamak amacıyla Ardahan Üniversitesi, Ardahan Valiliği ile Ardahan İŞKUR Müdürlüğü tarafından, ?I. Kariyer Günleri? etkinliği düzenledi.

22.03.2019 17:39:27 0
Burası Ardahan Burada İş Var

Burası Ardahan Burada İş Var

Ardahan Üniversitesi öğrencilerinin kariyer planlarına yön vermek, işverenlerle buluşturarak istihdam olanağı sağlamak amacıyla Ardahan Üniversitesi, Ardahan Valiliği ile Ardahan İŞKUR Müdürlüğü tarafından, ?I. Kariyer Günleri? etkinliği düzenledi.

Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu´nda gerçekleştirilen etkinliğe; Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Vali Yardımcısı Salih Kalkan, Çıldır Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şakir Aydoğan, diğer protokol üyeleriyle, yerli üreticiler, işverenler, basın mensupları, akademik-idari personel ve öğrenciler katıldı.

Fuaye alanında mal ve hizmet üreten 30´a yakın yerel firma stant açarak ürün ve hizmetlerini sergileme imkânı buldu.

Programın açılış konuşmasını Ardahan İŞKUR Müdürü Ahmet Sonkaya gerçekleştirdi.

Ardahan Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ahmet Sonkaya, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın 2019 yılı istihdam seferberliği talimatı ile teşvik ve istihdam destekleri söz konusu olduğunu söyledi. Bu tür programlarla daha fazla genç istihdamı için çalışmalar yaptıklarını anlatan Sonkaya, ?Üniversiteli gençlerin istihdamda daha fazla yer alması için ciddi destekler veriliyor" dedi.

Rektör Biber, organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek başladığı konuşmasında şunları kaydetti: ? Bugün Ardahan için yeni bir dönemin başlangıcıdır. 10 yılını doldurmuş genç bir üniversite olarak böylesine önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmak bizim için gurur vericidir. Bu etkinlikle birlikte öğrencilerimiz ile işverenlerimiz arasında bir köprü kurmak istiyoruz. Dünyanın hızla değiştiği günümüzde bu tür organizasyonlar vasıtasıyla çağı yakalamaya ve ufkumuzu genişletmeye gayret ediyoruz. Üniversite yönetimi olarak kariyerle ilgili olan her türlü faaliyeti destekliyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda ulusal firmalarında yer aldığı büyük çaplı kariyer ve fuar günleri düzenleyeceğiz? diyerek sözlerini tamamladı.

Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay ise konuşmasında Türkiye olarak çok genç ve dinamik bir nüfusa sahip olduğumuza vurgu yaparak, gençlerimizi bugüne değil gelecek yüzyıla hazırlamamız gerektiğini belirtti.

Vali Mustafa Masatlı ise yaptığı konuşmasında, öğrencilere yönelik konuşmasında, öğrencilerden, kendilerine hedefler koyarak, geleceklerini ve kariyerlerini planlamalarını istedi.

Vali Masatlı daha sonra şöyle konuştu:
?Dünyamız büyük bir hızla değişiyor ve gelişiyor. Ama ülkemiz, dünyamızdan daha büyük bir hızla değişiyor, gelişiyor, dönüşüyor ve büyüyor. Tabi bu gelişim, değişim ve dönüşüm içerisinde iş bölümünün, uzmanlaşmanın, inovasyonun ve geleceğe yönelik planlamanın çok önemi var. Şimdi herkes bilir, birisi gelir, ?ne iş yaparsın´ diye sorunca, ?ne iş olsa yaparım´ der. Aslında ne iş olsa yaparım demek, hiçbir şey yapamam anlamına gelir. Gençlerimizin gelinen ve büyüyen Türkiye´de karamsarlığa kapılmasına gerek yok. Kimin, nerede, ne zaman, ne yapacağı bilinmez. Önemli olan hayata emin adımlarla başlamak ve daha sonra da emin adımlarla devam etmektir. Burada ki önemli olan şey, bir sonraki adımda ne yapacağınızı önceden kararlaştırmaktır. Üniversiteden itibaren insanlar, eğer hayatını planlarsa, daha sonraki hayatında hiç bir şok yaşamayacaktır. Sevgili öğrenciler, ülkemizin genç nüfusu, çok sayıda dünya ülkesinden fazladır. Aslında dünya ülkelerinden bazılarının bize saldırmasının sebebi de budur. Bizler, hedefleri olan bir ülkeyiz. 2023 diye bir hedef belirledik. 2053 diye bir hedef belirledik. 2071 diye bir hedef belirledik. Devletimizin belirlemiş olduğu bu hedefler çerçevesinde bizlerde kendi hayatımızı, kendi kariyerimizi planlayacağız. Bu konuda biz başta kendi kurumlarımız olmak üzere üniversitelerimiz ve odalarımızın desteğiyle bunu yapacağız. Ben, bu programın yapılmasında emeği geçen başta İŞKUR olmak üzere, üniversitemize, katkı ve destek sağlayan herkese teşekkür ediyorum.? dedi.

Konuşmaların ardından sözü, ?İnovasyonda Fark Yaratmak? başlıklı konusuyla, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Teknoloji ve Sanayi Bilim Dalı Öğr. Üyesi Doç. Dr. Elif Haykır Hobikoğlu aldı. Doç. Dr. Hobikoğlu yaratıcılığı; yaratıcı düşünme, ilgi, eğitim, hayal gücü, zaman ve sabır olarak formüle ederek, yaratıcı düşünme için gerekli ortamın ve fırsatın sağlanmış olması gerektiğini belirtti. İnovasyonun özelliklerini; yayılmacı, refah düzeyini arttırıcı ve en etkin rekabet aracı olarak sıralayan Hobikoğlu, bireylerin yaşamlarını geliştirebilmek ve zenginleştirebilmek için yaratıcı çözümler üretmeleri gerektiğinin şart olduğunu ifade etti. Seminer sonrasında misafir konuşmacı Doç Dr. Hobikoğlu´na teşekkür belgesi ve yöresel hediyeler takdim edildi. Bedrettin Şuay

 

/resimler/2019-3/22/1742076453788.jpg

 

/resimler/2019-3/22/1743033486084.jpg


1

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

2

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

3

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

4

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

5

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı