BURASI ARDAHAN BURADA İŞ VAR

İŞKUR ile Polatlar Tekstil arasında işbirliği kapsamında yüzde 50 istihdam garantili olarak açılan erkek üst giysileri mesleği kursunun ikincisi başladı.

20.11.2019 13:42:28 0
BURASI ARDAHAN BURADA İŞ VAR

İŞKUR ile Polatlar Tekstil arasında işbirliği kapsamında yüzde 50 istihdam garantili olarak açılan erkek üst giysileri mesleği kursunun ikincisi başladı. Kurs kapsamında 25 kişi daha işe başladı.  

Ardahan İŞKUR İl Müdürü Ahmet Sonkaya, İŞKUR ile Polat Tekstil firmasıyla işbirliği kapsamında ?Erkek Üst Giysileri? mesleğinde istihdam garantili olarak ikinci kursu başlattıklarını bildirdi.        

İŞKUR Ardahan İl Müdürlüğü ile Polatlar Tekstil arasında ?Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü? kapsamında ilk etapta 24 kişinin işe başladığını aktaran Sonkaya, ?Bugün itibariyle kursumuzun ikincisini başlattık ve 25 kişi daha vererek bu sayı 49´a ulaştı. Kursumuzun üçüncüsünü Mart ayı içerisinde yapacağız. Mesleki eğitim kurslarımızda temel amaç kursa katılan katılımcılarımızın bilgi ve becerilerinin artırılarak işgücü piyasasına kazandırılmalarına önem verilmektedir. İşverenlerimizin işe almayı planladıkları kişilere mesleki deneyim ve gelişim kazanmasını gözlemleme fırsatı bulmakta, aradıkları kalifiye eleman ihtiyaçlarını karşılayabilmekte, nitelikli eleman eksikliğini gidermek ve herhangi bir maliyete katlanmadan potansiyel işçileri yetiştirme imkanına sahip olmaktadır. İlimizin kalkınmada öncelikli 1´nci derecedeki iller arasında olması sonucu ilimizi diğer illerden ayıran en önemli özellik ise, teşviklerin 10 yıl ve SSK prim gideri yanında vergi muafiyeti uygulanmasıdır. Buradan diğer illerde faaliyet gösteren işverenlerimizi Ardahan´ımızda yatırım yapmaya davet ediyoruz. Kurumumuzun teşviklerinden faydalanmalarını istiyoruz. İlimizde bu sektörde bu işi yapacak potansiyel işsizlerimiz vardır? dedi.

Haber: Şenol Kirman


1

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

2

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

3

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

4

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

5

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı