BURAK TAŞTAN’DAN GAZETEMİZE TEŞEKKÜR

Türkiye Kent Konseyleri Birliği dönem Başkanı ve Ardahan Kent Konseyi Başkanı Burak Taştan gazetemizi ziyaret etti

GÜNCEL 23.01.2023 16:03:00 0
BURAK TAŞTAN’DAN GAZETEMİZE TEŞEKKÜR

HABER: ŞENOL KİRMAN

Türkiye Kent Konseyleri Birliği dönem Başkanı ve Ardahan Kent Konseyi Başkanı Burak Taştan gazetemizi ziyaret etti. Başkan Taştan, Türkiye Kent Konseyleri Birliği dönem başkanlığı yaptığı süre içerisinde kendisine destek veren gazetemiz adına sorumlu müdürümüz Barış Bilgin’e teşekkür plaketi takdim etti.

Gazetemize teşekkür eden Başkan Burak Taştan; “Türkiye Kent Konseyleri Birliği dönem başkanlığım sürecinin en başından beri bize destek veren Ardahan Medya Gazetesini ziyaret etme sebebim aslında bir teşekkür. Büyük bir gönüllülük ortaya koyan gazetenin müdürü olan kıymetli Barış Bilgin ve değerli çalışan arkadaşlar bu sürecin başından beri bize destek sundunuz, gönüllülük gösterdiniz bundan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

BİR DÖNEM DAHA BU GÖREVE LAYIK GÖRÜLDÜK
İkinci defa yönetim kuruluna seçildiğini ifade eden Başkan Taştan şöyle konuştu: “Türkiye Kent Konseyleri Birliği’nin üç yıllık bir süreci var üçüncü yılı doldurdu. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da Genel Kurulumuzu üyelerimiz katılımıyla gerçekleştirdik, orada da tekrar dokuz kişilik yönetim kuruluna seçildik. Bunun en önemli sebeplerinden birisi görevde olduğumuz dönem başkanlığı seçiminde üyelerimize olan ilişkilerimiz bunlara elimizden geldiği kadar sunduğumuz katkılar bunun en büyük vesile olduğu durumdur. Ben bize ve benimle beraber diğer yönetme kurulu üyelerine destek veren Kent Konseyi Genel Başkan Genel Sekreterlerimize de tekrardan bu vesile ile teşekkür ediyorum. Ardahan küçük ama insanları ciddi özgüven sahibi insanlar, kendilerine alan bulduklarında her alanda sporda, siyasette, iş dünyasında ciddi bir özgüvenle zirveye gelebiliyorlar. Bunun örnekleri çok fazla, çok kıymetli değerlerimiz var, bizde gönüllü arkadaşlarımızla çok kıt imkanlarla büyük bir özveri göstererek gerek bir yıllık dönem başkanlığında gerek yönetim kurulu üyeliği sürecinde en verimli şekilde geliştirerek tekrara bir dönem daha bu göreve layık görüldük” diye konuştu.

DENİZ YILMAZ’A HANGİ VEFALARI GÖSTERSEK AZDIR
Deniz Yılmazı anarak bir vefa örneği gösteren Taştan; “Deniz Yılmaz’a hangi vefaları göstersek azdır, Deniz benim arkadaşım olması dışında gerçek bir kent gönüllüsü 2014’ten beri beraber çalıştık rahmetli Deniz Yılmaz ile ve işiyle gücüyle, ailesinden feragat ederek bütün toplantılara katılmıştır. Gerek Türkiye Kent Konseyleri birliğindeki bütün toplantılara her şeyi bir kenara bırakıp katılmıştır bu anlamda zamansız ayrılışı olan denize biz ne kadar vefa göstersek kent açısından, arkadaşlığımızın dışında da bu o kadar azdır inanın oranın Genel Kurul salonunda da tanıştığı tüm insanlara o kadar güzel dokundu ki yani hepsi o üzüntüyü derinden yaşadılar. Bugüne kadar olduğu gibi Denizin kenti için Ardahan için yaptığı fedakarlıkları için tabi ki anacağız ve her zamanda dile getireceğiz bu boynumuzun borcudur” şeklinde konuştu.

Önümüzde ki seçimde aday mısınız? Seçimle ilgili yorumunuz nedir? sorusuna yanıt veren Başkan Taştan: “Ben çocukluğumdan beri Cumhuriyet Halk Partisi’nin terbiyesini almış birisiyim bu süreçte de olan birisiyim bu tarz kararlar uzun değerlendirmeler sonucu olur. Burada önemli olan önümüzdeki Genel seçimler ve bu Genel seçimler de 6’lı Masanın Millet İttifakının iktidarı ile taçlanmasıdır, bu iktidarın güçlenmesini sağlayacak diğer hususta Milletvekili adayların belirlenmesi ve ona göre Milletvekili belirlenmesi olacaktır bugünde Genel Merkezin ciddi çalışmaları var ben şuanda Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanıyım çok yakın bir zamanda önümüzdeki ay içerisinde Cumhuriyetimizin 100. Yılında Cumhuriyetimizin Başkentine devir yapacağız Dönem Başkanlığımızı. Bir Büyükşehir olan Kuvay-ı Milliye Kenti Balıkesir’den aldığımız görevi Cumhuriyetimizin 100. Yılında Cumhuriyetin Başkentine bir başka Büyükşehir’ine devir edeceğiz, hazırlıklar içerisindeyiz. Ama siyasi süreç bunlar uzun değerlendirmeler sonucunda verilecek kararlar. Bu süreçte de beni böyle bir makama layık gören tüm dostlara da ayrıca teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

KENT BİZİM, KENTİ BİZ YÖNETECEĞİZ
Başkan Taştan sözlerini şöyle tamamladı; "Bugüne kadar Ardahan’ın ağır yaşadığı sorunlar başında yerelleşmemesi geliyor. Kentin kendi sorunlarını kentte yaşayanların karar vermeme sebebinden dolayı. Merkezden anlayışla sorun çözme yöntemi olduğu için Ardahan halen daha kan kaybediyor, göç veriyor. Bizde diyoruz ki bu kentin yaşayanlarıyız ve yerel düşünelim, küresel hareket edelim. Bu kentin sorunlarına, bu kentin çözüm önerilerine, bu şehrin Ardahan’ın yaşayanları karar versinler. Bu süreç böyle organize edildiğinde çok kısa sürede ağır kangren olmuş konuların çözümüne ulaşılabilir. Çünkü yerelleşmenin böyle bir özelliği var bu sloganı da bu sebeple diye getirdik. Bundan sonrada yerelleşme ile ilgili kentin kendi dinamikleşmesiyle ilgili kendi kendini yönetmesi sorunlarına karar vermesi noktasında söylemlerimiz olacak ve buna yönelikte çalışmalarımız olacak” diye konuştu.
 


1

210 çiftçiye 45 ton korunga tohumu dağıtıldı

2

Deneysel-Bilişsel Psikoloji Sempozyumu bu yıl ARÜ’de gerçekleştirildi

3

ARÜ Kalkındırma Vakfı büyümeye devam ediyor

4

Çıldır Öğretmen Evine ilk kazma vuruldu

5

AK Parti Belediye Meclis Grubu’ndan basın açıklaması!