Burak Taştan: “Çalıştayda kentin önde gelenleri, Karslı vekillerden sorunları ve çözüm önerilerini dinledi”

Ardahan Kent Konseyi Başkanı ve aynı zamanda Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı Burak Taştan, Ardahan Medya TV’ye açıklamalarda bulundu.

GÜNCEL 6.12.2022 16:12:00 0
Burak Taştan: “Çalıştayda kentin önde gelenleri, Karslı vekillerden sorunları ve çözüm önerilerini dinledi”

HABER: ŞENOL KİRMAN

Ardahan Kent Konseyi Başkanı ve aynı zamanda Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı Burak Taştan, Ardahan Medya TV’ye açıklamalarda bulundu.

Ardahan Medya TV’ye Ardahan Çalıştayını değerlendiren Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı Burak Taştan, Ardahan Kent Konseyi, Türkiye Kent Konseyleri Birliği ve CHP Kent Konseyi Masası’nın çalışmaları hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı Burak Taştan; “Ardahan Üniversitesinde Ardahan Çalıştayı gerçekleştirildi. Ardahan çalıştayında yönetici samimiyetsizliği olmasından dolayı şöyle bir durumla karşılaşıldı. Ardahan sorun ve çözüm önerileri çalıştayına ikisi Kars Milletvekili olmak üzere birde Ardahan Milletvekilinin olduğu bir konuşma programı ayarlandı ve bu vekiller 20 yıldır siyasi iktidarın, yani karar vericilerin olduğu siyasi partinin temsilcileri, onlar sorunları konuştular. İşin en ilginç komedi tarafı şehrimizin İl Belediye Başkanı, İlçe Belediye Başkanları, STK Başkanlarımız, karşı taraftan Kars Milletvekillerinden Ardahan’ın sorunlarını ve çözüm önerilerini dinlediler, yani gerçekten o tablo Ardahan’ımız için çok hoş olmadı” dedi.

ARDAHAN ÇALIŞTAYINDAN HERKES RAHATSIZ OLDU 

Ardahan Üniversitesinde geçtiğimiz günlerde yapılan Ardahan çalıştayına değinen Taştan şunları söyledi;  “Ben çalıştaya yarım davet edildim, önce davet edilir gibi oldum sonra edilmedim. Ama bunun çokta bir önemi yok açıkçası, ama ben bu çalıştayın yapılmasında öncelikle, Sevdamız  Ardahan Derneği  önceki dönem Başkanı Levent Pehlivan’a, yine Ardahanlı Gazetecilerimizden Fakir Yılmaz’a ve tabi şahsıma çok teşekkür ediyorum. Çünkü biz işlevsiz ve yöneticilik beceremeyen bir Rektörün çalışmadığını, kentimize yönelik çalışmalar yapmadığını söyledikçe, bu çalıştayın yapılmasına birinci planda sebep olanlardanız. Ve bizim gibi bu eleştirileri hukuk çerçevesinde dile getiren arkadaşlarımız. Tabi bu çalıştayda emek veren öğretim görevlileri ve oradaki akademisyenlerin samimi emekleri çok kıymetli, onlara da çok teşekkür ediyorum. Ve şehrimizden farklı sektörlerden çalıştaya katılım sağlayan iş insanlarımızı da tebrik ediyor, onlara da kentin sorunlarını o masalarda en iyi şekilde dile getirdikleri için saygı ile önlerinde eğiliyorum. Tabi biz eleştirilerimizle bu kadar yaptırabildik, çalıştayın içeriğinde bir sonuç raporunu dikkat ile bekliyoruz. Ardahan’ımızın hangi sorunlarını ön planda tutulmuş, ve hangi çözüm önerileri ortaya konulmuş noktasında bir çalıştayın sonuç raporunun yayınlanacağı günü bekliyoruz. Ardahan’ın sorunlarının konuşulduğu her platform kıymetlidir. Ancak bu çalıştayda da yönetici samimiyetsizliği olmasından dolayı şöyle bir durumla karşılaşıldı, Ardahan sorun ve çözüm önerileri çalıştayına ikisi Kars Milletvekili olmak üzere birde Ardahan Milletvekilinin olduğu bir konuşma programı ayarlandı, ve bu vekiller 20 yıldır siyasi iktidarın, yani karar vericilerin olduğu siyasi partinin temsilcileri, onlar sorunları konuştular. İşin en ilginç komedi tarafı şehrimizin İl Belediye Başkanı, İlçe Belediye Başkanları, STK Başkanlarımız, karşı taraftan Kars Milletvekillerinden Ardahan’ın sorunlarını ve çözüm önerilerini dinlediler,  yani gerçekten o tablo Ardahan’ımız için çok hoş olmadı. Ben o çalıştayla ilgili, çalıştayın bıraktığı izin burası olduğunu düşünüyorum. Ama tabi dediğim gibi sonuç raporuna ve çözüm önerilerine bakacağız. Çalıştayla ilgili kulağımıza hoş olmayan şeyler geliyor, özellikle bürokratlara Ardahan’la ilgili birkaç yatırıma gerek olmadığıyla ilgili kayıtlara geçirildiğine dair arkadaşlarımızdan bilgiler aldık. Bu noktada bunun takipçisi olacağız, ondan fazla çalıştaya başkanlık yapmış olarak söylüyorum,  Ardahan’ımız için yapılan her güzel işin yanında olacağız, ancak ihanet olarak yapılan her işinde karşısında olacağız. Ve son olarak bu çalıştayla ilgili herkesin rahatsız olduğunu, ama işte Vali Beyle ilişkilerim bozulmasın diye bir şey söylemediklerini bizzat kendilerinin söylediğini bu anlamda telefonlar alıyorum. Ama bu bizim için çok önemli değil, ben bugüne kadar bu çizgiden hiç çıkmadım, Ardahan’ın faydasına olan her şeyi ayakta alkışlarım, Ardahan’a ihanet sayılabilecek her şeyinde her zaman karşısında dururum”.

KENT KONSEYLERİNE ÖRNEK ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ

Ardahan Kent Konseyi olarak kentimizin öncelikli sorunlarına yönelik çalışmaları yürüttüklerini ifade eden Başkan Taştan şöyle devam etti; “Kent konseyleri kentlerde katılımcı kültürün öncüsü olarak kanun olarak 5393 Belediyeler Kanunun 76. Maddesinde yer verilen kuruluş ve kuruluşu ve çalışma faaliyet alanlarının bu maddeyle belirlendiği, kentlerde katılımcı kültürün katılımcı demokrasinin ön planda tutulması ve halkın taleplerini yerel yönetime ileten gönüllüler ordusu olarak Türkiye’nin her yerinde çalışmalarını yürütüyor. Bizde Ardahan Kent Konseyi olarak 2014’ten beri ben görevdeyim. Kentimizde, kentimizin öncelikli sorunlarına yönelik çalışmaları yürüterek ve Türkiye’nin birçok yerine Kent Konseylerine örnek çalışmalar yaparak gönüllü arkadaşlarımızla beraber çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ve bundan önceki çalışmalar gibi devam edecek” 

TÜRKİYE KENT KONSEYLERİ BİRLİĞİ TÜRKİYE’NİN EN GÜÇLÜ STK’LARINDAN BİRİ

Türkiye Kent Konseyleri Birliği şuan 400’e aşkın üyesiyle Türkiye’nin en güçlü Sivil Toplum Kuruluşlarından birisi. Kent Konseyleri arasında iletişim ağını oluşturmak üzere ve kurulmayan Kent Konseylerinin kurulmasına yönelik Lobi çalışmalarını yapan bir Sivil Toplum kuruluşu. 1 yıldır arkadaşlarımızla bu görevdeyiz. Yaşadığımız zorluklara, imkansızlıklara rağmen yani Belediye tarafından verilmiş bir sekreteryamız  meclis kararı alınmasına rağmen yok . Gönüllü arkadaşlarımızla bir sekreterya yönetiyoruz. Yine bu süreci yönetmemize yönelik ilgili maddeye göre uygun bir bütçe ayrılmamasına rağmen biz Türkiye Kent Konseyleri dönem başkanlığımız sürecinde Yürütme Kurulu üyesi arkadaşlarımızla beraber gerçekten bir yılı dolduracağımız bu sürede çok ciddi işler yaptık.

4 PROJE YÜRÜTÜYORUZ

Türkiye Kent Konseyleri 4 tane proje yönetiyor şuan. Katılıma yönelik, katılımcı demokrasinin güçlenmesine yönelik, kadınlara yönelik, gençlere yönelik projeler yürütüyoruz. Bununla beraber Kent Konseyinin kurulmasına ve alt yapısının oluşturulmasına vesile oldu. Yine Türkiye Kent Konseyleri birliği bu süre içerisinde 4 çalıştaya, 4’te bölge toplantısına imza attı. Ve Türkiye’nin Edirne’den Ardahan’a gitmediğim, ziyaret etmediğim sorunlarıyla birebir ilgilenmediğim Kent Konseyi az kaldı diyebilirim. Sahada büyük enerjimizi Serhat şehrimize yakışır bir şekilde ortaya koyarak Birlik Dönem Başkanlığı dönemimizi  en verimli şekilde devam ettiriyoruz".

KENT KONSEYLERİ ÇALIŞTAYI YAPACAĞIZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla CHP Kent Konseyi Masası kurulduğunu hatırlatan Başkan Taştan sözlerini şöyle tamamladı; “CHP Kent Konseyi masası Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Seyit Torunun başkanlığında farklı bölgelerde 10 Kent Konseyi Başkanlığı oluşturduğu kurulmuş bir masa. Kent konseyi masası bugün Türkiye’de iktidara talip en güçlü Parti olan CHP’nin iktidara geldiği süreçte kent Konseylerine yönelik yapacağı çalışmaları ve yönetmelik değişiklikleri n yapılmasına yönelik politika üretmek için, yine şuan mevcut CHP’li Belediyelerin varsa Kent Konseylerinin güçlendirilmesi yoksa Kent Konseylerinin kurulmasına yönelik çalışmaların yaptığı buna yönelik politikaların üretildiği bir masa. Yine Adana Milletvekilimiz Burhanettin Bulut, masada bizim bu süreci yürütmemizde bize öncülük ediyor. Biz burada CHP’nin iktidarında güçlü Kent Konseyleri yapısının yönetmelik değişikliklerinin nasıl oluşacağının alt yapısını hazırlıyoruz arkadaşlarımızla beraber. Diğer taraftan da Kent Konseylerinin mevcuttaki CHP’li  Belediyelerde güçlenmesine  yönelik çalışmalar yapıyoruz. Bu vesile ile 19 Aralıkta Ankara’da CHP Kent Konseyi masası olarak Kent Konseyleri çalıştayı başlıklı bir çalıştayı yapacağız, planlıyoruz, tarihi belli oldu bunu da buradan duyurmuş olayım” açıklamasında bulundu. 


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak