BUNGALOV EVLERİ TURİZME KATKI SAĞLAYACAK

Kura Nehri kıyısında yapımı devam eden Bungalov Evleri, Ardahan´ı turizm açısından cazibe merkezi haline getirecek.

BELEDİYE 6.09.2021 16:28:56 0
BUNGALOV EVLERİ TURİZME KATKI SAĞLAYACAK

ŞENOLKİRMAN 

Kura Nehri kıyısında yapımı devam eden Bungalov Evleri, Ardahan´ı turizm açısından cazibe merkezi haline getirecek.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, adaylık sürecinde vadettiği projeleri bir bir hayata geçiriyor.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Kura Nehri kıyısında yapımı devam eden Bungalov Evleri projesinin tanıtımı için Siyasi Parti İl Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, STK´lar, mahalle muhtarları, Belediye birim müdürleri ve gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi.

Toplantıya, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Baro Başkanı Avukat Osman Nuri Yıldız, CHP Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan, İYİ Parti Ardahan İl Başkanı Taşkın Polat, Yeniden Refah Partisi Ardahan İl Başkanı Caner Çoban, Ziraat Odası Başkanı Latifşah Sural, ATSO Başkanı Çetin Demirci, Ardahan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Asim Özer, Sevdamız Ardahan Derneği Başkanı Levent Pehlivan, CHP Ardahan Merkez İlçe Başkanı Kadir Sinan Onay, Yenimahalle Muhtarı Murat Atacan, Kaptanpaşa Mahallesi Muhtarı Efrail Yıldız, Atatürk Mahallesi muhtarı İbrahim Özer, İnönü mahallesi muhtarı Müjdat Bölük ve Belediye Meclis üyeleri ile basın mensupları katıldı.

Demir, Kura Nehri kıyısındaki buluşmasında yaptığı konuşmada, göreve geldikten bu yana kentte birçok projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Amaçların Ardahan´ı başta turizm olmak üzere her alanda hak ettiği noktaya taşımak olduğunu ifade eden Demir, "Kura Nehri´ne sırtımızı değil, yüzümüze çevireceğiz. Kura nehri kıyısında yaptığımız bazı çalışmalarımız kentin turizmine katkı sunacak. Örneğin bu yıl yapımına başladığımız 10 bungalov ev ve bir restoran önemli bir yatırım olacak.  Bu proje yüzde 50 SERKA desteği ile yürütülüyor. Atıl durumda olan bu yeri değerlendirelim istedik. Ardahan´da Kura Nehrini bir yaşam vadisine dönüştürmek benim adaylık sürecimde ki broşürümde 1. sayfadaydı. Verdiğim sözleri bir bir gerçekleştiriyorum. Burayı iki ay içerisinde işlev hale getireceğiz" dedi.

Belediyenin devam eden bazı projeleri ile ilgili de bilgiler veren Demir, her projeyi Ardahanlılarla paylaşmak istediklerini sözlerine ekledi.

Proje ile ilgili teknik bilgiler veren Ardahan Belediyesi Fen İşleri Müdürü Seçil Avşar ise;

?Ardahan´ın kış, doğa ve kültür turizmi değerleri bilinirliğinin arttırılmasına ve markalaşmasına katkı sağlayacak fiziki ve teknik alt yapı projelerinden olan ?Kültür Doğa Turizm Üçgeninde Yaşam Vadisi Projesi? kapsamında Aziziye kışlasının bitiminden itibaren başlayan Kura Nehrinin güneyinde bulunan Ardahan belediyesine ait 4258.00 m2 üzerinde 10 adet Bungalov ev yapımı ve 1 adet restoran tadilatı ihalesi belediyemiz tarafından karşılanacak şekilde SERKA´nın %50 yani 1 milyon 960 bin TL desteği ile %50 belediyemiz tarafından karşılanacak şekilde 2 milyon 685 bin TL ile ihale edilmiştir. Bungalov evlerimiz zemin kat 55 m2 üst kat 30 m2 olmak üzere toplam 85 m2 dir. Restoranımız zeminde var olan belediyemiz tarafından mezbahane olarak kullanılmış ve daha sonra atıl durumda bırakılmış 333.30 m2´lik yapının tadilatı ile ayaklandırılacaktır.  

Kür boyu spor ve dinlenme koridoru projesi kapsamında Ardahan Kalesi, Kura Nehri ve Aziziye Kışlası bitimi ile başlayan bungalov evlerimiz ve restoranımızın bulunduğu alanı da kapsayacak yaklaşık 43.000,00 m2´lik alan üzerinde SERKA´nın %75 yani 960 bin TL desteği ile %25´i belediyemiz tarafından karşılanacak şekilde 1 milyon 589 bin TL ile ihale edilmiştir. Projemiz ile alanda peyzaj, yeşillendirme, aydınlatma, yay yürüyüş yolu, dinlenme ve spor alanlarının yer alacağı bir rekreasyon çalışması gerçekleştirilecektir. Kür Boyu Spor ve Dinlenme Koridoru projesi SERKA tarafından desteklendikten sonra 10 adet bungalov ev yapımı ve restoran tadilatı projesinin de SERKA tarafından desteklenmesi ile Kür Boyu Spor ve Dinlenme Koridoru projesinde değişiklikler yapılarak SERKA´nın da oluru ile proje iki ayrı alana bölünmüş ve 10 adet bungalov ev ve restoranın bulunduğu alanın peyzaj çalışması da bu kaynakla şekillendirilmiştir.

İlimizde yaşayan halkın yaşam kalitesinin yükseltilmesi, oluşturulacak olan rekreasyon alanı ile ilimizin turizm potansiyeli değerlendirilmiş olunacaktır. Toplumun yaşam kalitesinin yükseltilmesine ilin ve ülkenin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamak ve sosyal donatı alanı oluşturmak amacıyla başta dezavantajlı kesimin (kadın, çocuk) kullanabilecekleri, kaliteli zaman geçirebilecekleri, ihtiyaç duyulan sosyal donatı alanlarına ilimiz kavuşmuş olacaktır. Projelerimiz ile ilimizin sahip olduğu turizm potansiyelinin tanınırlığı, bilinirliği artmış sosyal ve ekonomik kalkınmasına katkı sağlaması olacaktır. Daha yaşanılabilir bir Ardahan için el ele daha iyilere? ifadelerini kullandı.

Daha sonra Başkan Demir davetlilere inşaatı devam eden bungalov evlerini gezdirdi.


1

Ardahan’da uyuşturucu operasyonu

2

Ardahan’da bayramın 'tatlı telaşı' şimdiden başladı

3

Ardahan’da taksi durakları yenileniyor

4

Gürçayırlılar taziye evine kavuştu

5

Espina Bayan Kuaförü yeni yerinde hizmete açıldı