BULUT: ?OKULLARIMIZ FABRİKA GİBİ ÇALIŞACAK?

Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, gazetemizin sorumlu müdürü Barış Bilgin´e ildeki okulların son durumları ve pandemi sürecinde eğitim öğretime yönelik açıklamalarda bulundu.

EĞİTİM 7.06.2021 16:34:46 0
BULUT: ?OKULLARIMIZ FABRİKA GİBİ ÇALIŞACAK?

ŞENOL KİRMAN

Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, gazetemizin sorumlu müdürü Barış Bilgin´e ildeki okulların son durumları ve pandemi sürecinde eğitim öğretime yönelik açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan 2021 LGS sınavını başarılı bir şekilde yönettiklerini vurgulayan Bulut, sınavda emeği geçen Milli Eğitim personeline ve Ardahan halkına teşekkür etti.

KİMYA BÖLÜMÜ İLE DEZENFEKTEN ÜRETİMİNE BAŞLADIK

Göreve geldiği günden itibaren özellikle pandemi süreci ile mücadelede başarılı çalışmaları ile vatandaşların takdirini kazanan Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, ?Milli Eğitim olarak kendimize kısa hedefler koyduk. Bunlardan en önemlisi çok fazla ihtiyacımız olan maske ve dezenfektan araçlarına yönelik bölümlerin açılmasıydı.  Şehit Türkmen Tekin Lisesinde kimya bölümünü açtık, kimya bölümü açıldıktan sonra yine Kazım Karabekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde motor bölümü açtık. Eğitim-öğretime başlayarak öğrenci aldık.  2021 Ocak ayı toplantımızda da ilimizin çok ihtiyacı olan Tesisat Teknolojisi bölümünü açtık? açıklamasında bulundu.

MESLEKİ OKULLARDAN MEZUN OLAN ÇOCUKLAR HEMEN İŞ SAHİBİ OLACAK

Ardahan´daki mesleki liselerden mezun olan öğrencilerin okuldan mezun olduktan sonra hemen iş sahibi olacağını belirten Müdür Bulut, ? Mesleki liselerde okuyan çocuklar alanlarındaki eğitimi aldıktan sonra mezun olduğunda hemen iş sahibi olacak düzeye gelecek. Çocuk üretecek ki para kazansın, öğrensin, özgüveni artsın ve piyasaya çıktığı zaman kendi işyerini kursun veya birileri ile ortak bir iş yapsın yada kalifiyeli eleman olsun. Zaten bu bölümlerin ana özelliği ara nitelikli insan gücünü geliştirmek. Piyasaya çıktığı zaman sanayiye gittiği zaman göğsünü gere gere ben bu alanlarda çalıştım şu makinayı kullanmayı biliyorum şu çalışmaları rahatlıkla bir usta seviyesinde yapabilirim diyebilmeli? dedi.

OKULLARIMIZ FABRİKA GİBİ ÇALIŞACAK

 Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, Ardahan´da Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden mezun olan öğrencilerin aldığı ustalık belgesi ile bir işyeri açabilecek kapasiteye sahip olduğunun altını çizerek sözlerini şöyle sürdürdü; ?Şuanda Metal, Elektrik, Mobilya ve Kimya bölümü ciddi manada işliyor. Yüzey temizleyici, çamaşır suyu, sıvı sabun ve el dezenfekteni üretimi yapıyoruz. Bunlara kolonya ve katı sabunu da ekleyeceğiz.  El dezenfektanında elleri çatlatması, kurutmasını ve kötü kokuyu önleme adına yapılan çalışmalarda gül esansı ve gliserin katılarak kullanması keyifli ve kaliteli bir ürün üreterek cilde olan zararını da önlemiş olduk. Bakanlığımızın gönderdiği ödeneği okullarımıza aktarıyoruz talep ettiğimiz ürünleri bize gönderiyorlar. Bizde bunları okullarımıza gönderiyoruz? diye konuştu.

2021 YILI DÖNER SERMAYE HEDEFİMİZ 1 MİLYON OLACAK

Mesleki liselerde ilin ihtiyacı olan birçok kimyasal ürünü üretme kapasitesinde olduğunun belirten Milli Eğitim Müdürü Bulut ?Yani her şeyimizi kendimiz üretiyoruz. İnşallah Eylül ayında okullar açıldığında kurumlar, özel işletmeler rahatlıkla üretilen ürünleri kullanabilecekler. Burada ki en büyük kazanç Ardahanlı çocukların hem işi öğrenmesi hem de Ardahan´a katkı sunması. Okulumuzda son 3-4 aya kadar 15 yılda bir kuruş döner sermaye çalışması yok iken şuanda öğrencilerimizin 4 ay içerisindeki üretimi 300 bin lira, yılsonu hedefimiz 1 milyon TL.  Bölümlerimizde eksik olan öğretmenlerimizin atamaları yapıldığı zaman bizim üretimimizin iki katına çıkması demek.

Bunun kazanımı okul müdürü kazanıyor, öğretmen ek gelir elde ediyor daha önemlisi öğrencilerimizin her ay en az 600 TL kazanıyor. Bunun bir avantajı daha var ürettiği için iş yaptığı için sigortası da yatıyor. Yani 16 yaşında bir çocuk hem para kazanıyor hem sigortalı oluyor hem de meslek sahibi oluyor. Bize nasıl bir usta lazım ahilik geleneğinde olduğu gibi dürüst, işini sağlam yapan, asla yalan söylemeyen, işini zamanında teslim eden ve kesinlikle insanları aldatmayan nitelikli bir usta istiyoruz. Vatandaşlarımız okullarımızda ki hizmetlerden ücreti karşılığında yararlanabiliyor? dedi.

GÖLE´DE SERKA İLE İŞBİRLİĞİ YAPTIK

Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, Ardahan´ın Göle İlçesindeki Göle Kazım Karabekir Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi olarak SERKA üzerinden bir projeyi hayata geçirdiklerini dile getirerek şunları aktardı. ?Göle´deki okulumuzda SERKA işbirliği ile ağaç fırınlama atölyesi kurduk. Bu Türkiye´de ender yerlerde vardır. Yaş bir ağacı kurutmak için belki de yaklaşık 1 yıl bekleniyor. Bizim atölyemizde 3-4 gün içerisinde ağaç kurutulacak. Atölyemizde şuan sadece tescil ve ilgili firma ile kesin kabul işlemleri kaldı. Zaman açısından büyük bir kazanç olacak. Vatandaşımız gelecek belli bir ücret karşılığında atölyede ağacını kurutabilecek. Ardahan´da bu makinalardan yok.

Bu Ardahan için müthiş bir kazanım. Ardahan içinde hem Şehit Türkmen Tekin ve Kazım Karabekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi içinde 1 milyon 639 bin TL´lik bir projemiz daha geçme aşamasında kabul gördü şuan bakanlıkta. Bu proje geçtiği zaman meslek liselerimde hiçbir ihtiyacım kalmıyor. Sanayi esnafımızın işini kesmemeyi düşündük. Esnafımız atölyemizden belli bir ücret karşılığında faydalanacak artık başka illere gitmesine gerek kalmayacak? açıklamasında bulundu.

ARDAHAN´DAKİ 3 OKULUMUZ ?1000 OKUL PROJESİN?E DAHİL EDİLDİ

Ülke genelindeki 1000 okul projesi kapsamında  Ardahan´dan 3 okulun modernizasyonun yapıldığını da söyleyen Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, ?1000 okul projesi ile Ardahan Kazım Karabekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Göle Kazım Karabekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Hanak Caner Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 1000 okul kapsamına alındı. 1000 okula kapsamına alınmanın şöyle bir avantajı var, her şeyde öncelik tanındı. Bakım, onarım yapıldı, Z kütüphaneleri oluşturuldu. Öğretmenlere özel ekstra seminerler yapıldı. Öğrenciler Kars´ta güzel sanatlarla buluşturuldu. Etkinlikler yapıldı? şeklinde konuştu.

GAZETEMİZİN DÜZENLEYECEĞİ ÖDÜL TÖRENİNE DAVET ETTİK

Öte yandan Ardahan´da ilk defa düzenlenecek olan ilin başarılı insanlarına verilecek olan ödül töreni hakkında bilgi veren Ardahan Medya Gazetesi Sorumlu Müdürü Barış Bilgin, Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut´u 2 Temmuz 2021 tarihinde yapılacak ?Ardahan´ın En´leri  Ödül törenine? davet etti.


1

Posof Belediyesinin güncel borcu belediye binasına asıldı

2

Temizlik ekibinden başkan Demir’e hayırlı olsun ziyareti

3

Şehirlerarası Otobüs Terminali denetlendi

4

Milletvekili İncesu’ya mecliste önemli görev

5

Çıldır Gölü'nde kutupları aratmayan görüntüler