Bülbülan’da coşkulu yayla festivali

Ardahan’ın Bağdeşen köyü sınırlarındaki Bülbülan Yaylasında her yıl geleneksel olarak düzenlenen yayla festivali bu yılda aynı coşku ile devam etti.

GÜNCEL 10.07.2023 11:23:00 0
Bülbülan’da coşkulu yayla festivali

Ardahan’ın Bağdeşen köyü sınırlarındaki Bülbülan Yaylasında her yıl geleneksel olarak düzenlenen yayla festivali bu yılda aynı coşku ile devam etti.

Yaz aylarında Ardahan ve Artvinli yaylacıları misafir eden 2 bin 581 rakımlı Bülbülan Yaylası’nda yaz festivali bu yılda coşkulu geçti. Katılımın yoğun olduğu festivalde yöresel sanatçıların şarkıları eşliğinde vatandaşlar halaylar çekerek gönüllerince doyasıya eğlendi.

Kültür Bakanlığı Devlet Korosu Sanatçısı Ferman Kaya, sanatçılar Mustafa Özden ve Nazmi Örs, Halk Ozanları Mustafa Aydın ve Zeynal Çınar'ın sahne aldığı festivalde, Koç Ağası, At Yarışı, Şişmanlar ekibi, Çuval yarışı, Uçurtma yarışı ve sürpriz çekilişler yapılarak folklor ekibi gösteri sundu.

Festivale Ardahan Valisi Hüseyin Öner, CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, İl Jandarma Komutanı Ramazan Yiğit ile çok sayıda siyasetçi ve Ardahan ile çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşlar katıldı.

Beraberindekilerle birlikte Ardahan ile Artvin’in Ardanuç ilçesi arasında bulunan Bülbülan Yaylasında gerçekleştirilen festival alanına giden Vali Hüseyin Öner, Bağdeşen köyü muhtarı ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Festival alanında Ardahan ve çevre illerde gelen vatandaşlarla selamlaşarak, halaylarına eşlik eden Vali Öner, burada yaptığı konuşmada Bülbülan yaylasının Ardahan için bir marka değeri olduğunu söyledi.

Vali Öner daha sonra şöyle konuştu: “Kıymetli hemşehrilerim, bizim şehrimiz hepimizin bildiği gibi Anadolumuzun büyük şehirlere en çok göç vermiş illerinden biri. Dışarıda yaşayan hemşehrilerimiz memleketlerini unutmamışlar, buraya karşı heyecan duyuyorlar, buraya olan özlem ve sevgilerini her fırsatta belli ediyorlar. Şehrimizin kültürünün yaşatılması, yayla şenliği sosyal dokusuna uyan etkinliklerle vatandaşlarımızın hayatının zenginleştirilmesi, eğlenceli hale getirilmesi arz ettiğim gibi insanların hayatına dokunma adına çok kıymetli. Bugün burada kutladığımız Bülbülan Yayla Şenliği de şehrimiz dışında yaşayan ve yaz aylarında buraya gelen hemşehrilerimizle bir araya gelme fırsatı bulduğumuz önemli bir etkinlik. Bülbülan yaylası aynı zamanda Ardahan ile birlikte komşu illerin kültürlerinin de yaşatıldığı bir yayla. Dolayısıyla bu yaylamızı daha tanınır hale getirme noktasında Bağdeşen köyü muhtarlığının ve köy derneğinin çabalarını takdir ediyorum. Ben bu şenliğin birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesi, sevgi ve saygının pekişmesine vesile olmasını diliyorum."


1

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

2

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

3

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

4

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı

5

Öğrenciler bilim fuarında yeteneklerini sergilediler