BÜLBÜLAN YAYLA FESTİVALİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

14. Bülbülan Yayla Festivali Bağdaşen Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BAĞ-DER) tarafından Ardahan Medya Gazetesinin de sponsorluğu ile gerçekleştirildi.

GÜNCEL 18.07.2022 12:14:00 0
BÜLBÜLAN YAYLA FESTİVALİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

HABER: ŞENOL KİRMAN

14. Bülbülan Yayla Festivali Bağdaşen Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BAĞ-DER) tarafından Ardahan Medya Gazetesinin de katkısı ile gerçekleştirildi.

Ardahan'a bağlı Bağdeşen köyünün Bülbülan yaylasında her yıl düzenlenen Bülbülan Yayla festivali renkli görüntülere sahne oldu. Katılımın yoğun olduğu şenliğe yöresel sanatçıların şarkıları eşliğinde vatandaşlar halaylar çekerek gönüllerince doyasıya eğlendi.

Bülbülan Yaylasında her yıl geleneksel olarak düzenlenen yayla festivaline Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Naci Aldemir, ATSO Başkanı Çetin Demirci, siyasi parti temsilcileri, STK Başkanları, BAĞ-DER Başkanı Mahmut Bilgin ve yönetim kurulu üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Nurcanım Nurcan, Ferman Kaya, Neslihan Örs, Dilara Senemoğlu, Nazmi Örs, Özkan Aras sahne aldığı festivalde, Koç Ağası, At Yarışı, Şişmanlar ekibi, Çuval Oyunu ve sürpriz çekilişler yapıldı.

Festivalde konuşan BAĞ-DER Başkanı Mahmut Bilgin; “2581 rakımıyla temiz havası suyu ile bin bir çeşit çiçeği ile yılın yaklaşık 3 ayını bizleri burada ağırlayan Bülbülan yaylaları bizlere atalarımızın mirası. Bizlerde gerek gurbette gerek yerelde STK’lar olarak köylülerimizden aldığımız destekler ile bu güzel doğayı her platformda tanıtıp kültürümüzü payidar kalacak şekilde gelecek nesillere bırakabilmenin mücadelesini veriyoruz. Yaklaşık 3 yıldır görevini yürüttüğümüz Ardahan Bağdaşen Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Bağ-der) yönetimi olarak bin bir türlü sıkıntıları köylülerimizin desteği ile aştık ve örnek bir davranışla İstanbul Sancaktepe’de Derneğimize kendi yerini satın aldık. Bu düşünce ile bizlere maddi manevi destek veren gerek gurbette gerek sıla da yaşayan bütün köylülerimize yaşlı genç çoluk çocuk iş insanı veya çalışan herkese ama herkese huzurlarınızda ben ve dernek yönetimindeki arkadaşlarım adına teşekkürü borç bilirim. Festivalimize hoş geldiniz diyor saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Ardahan Valisi Hüseyin Öner ise, Ardahan ve çevre il ve ilçelerden gelen halkı selamladı, festivalin hayırlı olması temennisinde bulundu. Vali Öner daha sonra festival alanında vatandaşlarla birlikte türküler eşliğinde halay çekti.

BAŞKAN DEMİR ‘SARI SAÇLIM MAVİ GÖZLÜM’ TÜRKÜSÜNÜ SESLENDİRDİ

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, vatandaşların talebi üzerine sevgi gösterileri altında çıktığı sahnede ünlü ‘Sarı Saçlım Mavi Gözlüm’ türküsünü seslendirerek, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.


1

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

2

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

3

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı

4

Öğrenciler bilim fuarında yeteneklerini sergilediler

5

CHP, ÇILDIR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ İÇİN ANAYASA MAHKEMESİNE BAŞVURDU