BÜLBÜLAN MERADAN ÇIKARTILIP TURİZME KAZANDIRILMALI

Ardahan’ın 2581 rakımlı Bülbülan Yaylası turizm bölgesi ilan edilmeyi bekliyor.

GÜNCEL 3.09.2023 12:37:00 0
BÜLBÜLAN MERADAN ÇIKARTILIP TURİZME KAZANDIRILMALI

Ardahan’ın 2581 rakımlı Bülbülan Yaylası turizm bölgesi ilan edilmeyi bekliyor. Ardahanlıların ve Artvinlilerin yaz aylarında uğrak yeri olan Bülbülan Yaylası, özellikle piknik için en çok tercih edilen yerler arasında. Kış aylarında tamamen karla kaplanan Bülbülan Yaylası bahar ve yaz aylarında ise eşsiz doğası ve havasıyla ziyaretçilerini mest ediyor.

Her yıl festival düzenlenen, binlerce yerli ve yabancı ziyaretçilerini ağırlayan Bülbülan Yaylası, Ardahan’ın turizm açısından önemli bir yere sahip. Bülbülan Yaylasının turizm bölgesi olması için çalışmalar yürütülüyor. Bülbülan Yaylasının turizm bölgesi ilan edilmesi konusunda ilk resmi adımlar atılmış ancak, mera engeline takıldı. Bülbülan’ın meradan çıkarılarak turizm bölgesi olması için girişimler devam ediyor.

BÜLBÜLAN TURİZM BÖLGESİ OLARAK İLANINI BEKLİYOR

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ardahan Dernekler Federasyonu (ARDAFED) Başkan Yardımcısı Şemsettin Şenel, “Kültür ve Turizm Bakanlığının Ardahan kırsalda turizme yönelik bir bölge seçilmesini yönünde bir talep oldu. Ardahan Kültür ve Turizm Müdürü bakanlıktan yazı geldiğini ve Bülbülan’ı düşündüğünü söyledi. İl genel meclis üyesi ve köy muhtarı gerekli işlemleri yaparak bakanlığa başvurdular. Bizde bu konuyu gündemde tutmak adına imza kampanyası başlattık. İmza kampanyamızda belediye başkanımızdan, il genel meclis üyelerimizden, kurum müdürlerimizden imza aldık ve festivalde imza kampanyası çalışmasını sürdürdük. Projenin başlatılması için yer seçilmesi gerekiyordu. Tarım ve Orman Müdürlüğüne gittik, ne yazık ki bizim 250 yıllık geçmişi olan Bülbülan yaylası yerleşim yeri ana yol üzerinde olmasına rağmen mera olarak kayıtlara geçilmiş. Geçmişte ki kadastronun bilinçsizce yaptığı bir şey. Bülbülan’ın meradan çıkarılması için Mera Komisyon Başkanı olan önceki Vali Hüseyin Öner ile görüşerek konuyu kendisine ilettik. Vali Hüseyin Öner’den olumlu bir cevap alamayınca AK Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç ile görüşerek destek istedik. Vekilimiz projenizi hazırlayın bakanlığa beraber gidelim ne gerekiyorsa yapalım dedi. Ayrıca Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir’e de aynı konuyu ilettim. Faruk bey orada sosyal tesis yapacağının sözünü verdi. Şuan proje hazırlanıyor, tamamlandığı zaman Bülbülan yaylasını meradan çıkartarak turizm bölgesi olarak ilan etmek istiyoruz. Bülbülan’a Türkiye’nin her yerinden birçok ünlü insanlarımız geliyor. Geçen yıl Kıvanç Tatlıtuğ gelmişti, geçtiğimiz günlerde de Acun Medya oradaydı. Bu insanlar burayı ziyaret ettiğinde Bülbülan’ın ne kadar güzel bir yer olduğunu sosyal medyada paylaşıyorlar, Bülbülan’ın tanıtımı için güzel bir reklam oluyor. Bu insanlar buraları görüyor, keşfediyor ama Ardahanlılar, bürokrasi görmüyor. Bizim zaten yıllardır Karadenizlilerle sınır sorunumuz var ve bunu bir çözüme kavuşturamadık. Bize kimse sahip çıkmıyor, Bülbülan sanki sadece Bağdeşenlilerin. Bürokrasi bize yardımcı olma konusunda eksik kalıyor. İnşallah yürütülen çalışmalar tamamlandığında Bülbülan Yaylası turizm bölgesi olacak” diye konuştu. 

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA


1

Kura Nehri yaşam vadisi yaz sezonuna hazır

2

Bilişim Uzmanı Işıklı, teknoloji kampına katıldı

3

11. YEŞİLAY BİSİKLET TURU 5 MAYIS PAZAR GÜNÜ DÜZENLENİYOR

4

Hanak hayvan pazarında temizlik ve onarım çalışmaları başladı

5

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden gazetemize teşekkür