Bu Kez Köprüyü Ardahanlılar Salladı

DERNEKLER 18.11.2014 12:34:22 0
Bu Kez Köprüyü Ardahanlılar Salladı

Ardahanlı gençler Ardahan Dernekler Federasyonu (ARDA-FED) Gençlik Kolları Organizasyonu ile katıldıkları, 36. Avrasya Maratonu Halk Yürüyüşünde  Ardahan`a havaalanı istediler.

Arda-Fed başkanı Yaşar Geler`in de katıldığı halk yürüyüşünde Arda-Fed Gençlik Kolları hazırladıkları pankartlar ve uçak maketleri ile Aşıkların türküleri ve sloganlarla Ardahan`a havaalanı isteklerini yüksek sesle dile getirdiler.  100 bin kişinin katıldığı ulusal basın ve medyanın yoğun olarak ilgi gösterdiği halk yürüyüşünde "Ardahan`a Havalanı İstiyoruz", "Ardahan`a Uçakla Gitmek İstiyoruz Başbakanımızın  Dikkatine" pankartları ile  bu kez Boğaz köprüsünü Ardahanlılar salladı.

Köprü üzerinde kaşarlı sandviç ve meyve suyu dağıtan Ardahanlılara diğer yürüyüşçü gruplarda destek verdi. Ardahanlılarla birlikte  sloganlar atıp, Aşıkların çalıp söylediği Ardahan türküleriyle halay çektiler.

Altunizade de saat 9.00 da  Gençlik Kolları Başkanı Terlan Kaya`nın organizasyonu ile toplanan gençler,  Aşıklar İsrafil Uzunkaya ve Vahit Köroğlu`nu türküleriyle halaylar çekerek Arda-Fed`in diğer grubunun gelişini bekledi.iki grubun birleşmesinden sonra başlayan yürüyüş saat  15.00 da Dolmabahçe`de son buldu.

İki kıtayı birleştiren köprü üzerinde  Arda-Fed başkanı  Yaşar Geler  Ardahanlıların talebini dile getiren bir açıklama yaptı. Yaşar Geler yaptığı açıklamada "Yağmurlu bir havada Asya`dan Avrupa`ya geçiş yaptık. 36 İstanbul Maratonuna Ardahan Federasyonu ve Ardahan Gençliği ile  üyelerimiz ile katıldık. Biz Ardahanlılar olarak Ardahan`a havaalanı istiyoruz projesi ile bu halk yürüyüşüne katıldık. Gençlerimiz çok güzel bir organizasyon yapmışlar onları da buradan kutluyorum. Bundan sonraki süreçlerde de bu talebimizi dile getireceğiz " dedi.

Burhan Görken / İstanbul /Siyasal Birikim


1

Başkan Faruk Demir, mal varlığını açıkladı

2

Milletvekili Koç, “Şehrimizi doğunun incisi haline getireceğiz”

3

HER KESİME ULAŞARAK PROJELERİNİ ANLATIYOR

4

Seçim günü hava durumu nasıl olacak?

5

DÖRDÜNCÜ TAZİYE EVİ HİZMETE AÇILDI