BU KÖPEKLER KISIRLAŞTIRILACAK!

"Bu hayvanlar kısırlaştırılacak ve mikroçip takılacak"

GÜNCEL 28.07.2021 12:20:24 0
BU KÖPEKLER KISIRLAŞTIRILACAK!

ŞENOL KİRMAN

Saldırganlıkları nedeniyle ´tehlikeli köpekler´ olarak değerlendirilen Pitbull Terrier, Japanese Tosa, Dogo Argentino, Fila Brasilerio türleri veya bunların melezlerinin kısırlaştırılarak mikroçip takılmasının zorunlu hale geldiği bildirildi.

Ardahan Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada;

?5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ile Türk Ceza Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 14.07.2021 tarih ve 31541 sayılı Resmi Gazete´de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu tarihten itibaren Pitbull Terrier, Japanese Tosa, Dogo Argentino, Fila Brasilerio sahiplerince 6 aylık süre içerisinde hayvanlarını kısırlaştıran ve buna dair belge ile birlikte Tarım ve Orman Bakanlığımıza başvurarak kaydettirenler hakkında idari yaptırım hükümleri uygulanmayacağı hükme bağlanmıştır.

Bu doğrultuda 14.07.2021 tarihinden önce sahiplenilen Pitbull Terrier, Japanese Tosa, Dogo Argentino, Fila Brasilerio türleri veya bunların melezleri sahiplerince veteriner fakültelerinde veya veteriner kliniklerinde kısırlaştırılarak, Tarım İl/İlçe Müdürlükleri veya veteriner kliniklerinde mikroçip uygulamasını müteakip hayvanın kısırlaştırıldığına dair belge ile birlikte Bakanlığımız Ev Hayvanı Kayıt Sistemi (PETVET)´ne kaydedilecektir? denildi.


1

Şehirlerarası Otobüs Terminali denetlendi

2

Milletvekili İncesu’ya mecliste önemli görev

3

Çıldır Gölü'nde kutupları aratmayan görüntüler

4

Ardahan İl Tarım Müdürlüğü, Çiftçi eğitimlerine devam ediyor

5

Çıldır’da Atletizm, Masa tenisi ve Satranç yarışmaları yapıldı