?Bu bayramın gözdesi küçükbaş kurbanlıklar olacak?

Ardahan İli Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Oktay Beşli, ?Büyükbaş kurbanlıkların 6 bin, TL den başladığını küçükbaş kurban fiyatlarının da 2000 liradan başladığını söyledi.

GÜNCEL 9.06.2021 15:05:53 0
?Bu bayramın gözdesi küçükbaş kurbanlıklar olacak?

Kurban Bayramı´nın yaklaşmasıyla birlikte kurbanlık alımlarında da hareketlilik yaşanmaya başladı. Yem fiyatlarındaki artışlar kurbanlık fiyatlarına da yansıdı. Büyükbaş kurbanlıklarda geçtiğimiz yıla göre fiyat artışı yaşanınca alıcılar gözünü küçükbaş kurbanlıklara çevirdi. Bu yıl küçükbaş kurbanlıkların satışında patlama yaşanacağı tahmin edilirken, fiyatları ise 2000 liradan başlayıp 3,500 liraya kadar çıkıyor.

Ardahan´da kurbanlık satışlarında hareketliliğin daha da artacağını söyleyen Ardahan İli Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Oktay Beşli, ?Büyükbaş kurbanlıkların 6 bin, TL den başladığını küçükbaş kurban fiyatlarının da 2000 liradan başladığını söyledi. Başkan Beşli, kurban fiyatlarının geçen yıla oranla arttığını fakat yem fiyatlarının fazla olmasından dolayı masraflarının da fazla olduğunu ifade ederek, Küçükbaşa talep olduğu için hayvanlarımın en kısa sürede satılmasını düşünüyorum? dedi.

Artan yem fiyatlarının kurbanlık fiyatlarına da yansıdığını belirten Ardahan İli DKKYB Başkanı Oktay Beşli, ?bu durumda. Büyükbaş kurbanlıklarda geçtiğimiz yıla göre fiyat artışı yaşanınca alıcılar gözünü küçükbaş kurbanlıklara çevirdi. Bu yıl küçükbaş kurbanlıkların satışında artış yaşanacağını tahmin ediyorum? dedi.

Başkan Oktay Beşli, bu yıl Kurban Bayramı´nda küçükbaş hayvanların daha fazla ilgi görmesini beklediklerini kaydederek, ?Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi görüyoruz ki büyükbaş kurbanlıklardan daha çok küçükbaş kurbanlıklar daha fazla ilgi görüyor. Artan yem, ot ve saman fiyatları alıcıları buna yönlendiriyor. Yemin çuvalı 160 ile 165 lira civarında, samanın tonu 1100-1200 lira arasında değişiyor. Bu sebeplerden dolayı büyükbaş kurbanlıklarda fiyat artışı oldu. Tabi bu da alıcıları küçükbaş kurbanlıklara çevirdi? dedi.


1

Ardahan’da baraj, göl ve göletlere girmek yasaklandı

2

BAŞKAN BUDAK’TAN SOKAK HAYVANLARI İÇİN MÜJDE

3

BESİCİLER HAYVAN HASTANESİ İSTİYOR

4

Öğrenciler dolmuş fiyatlarında ki zam dedikodularını protesto etti

5

Serhat Ardahanspor Başkanından Belediye Başkanı Demir’e ziyaret