BİZDE OKUMAK İSTİYORUZ!

UZAKTAN EĞİTİM İÇİN İNTERNET İSTİYORLAR

EĞİTİM 23.12.2020 13:22:48 0
BİZDE OKUMAK İSTİYORUZ!

ŞENOL KİRMAN

Ardahan Yalnızçam Hasköy´e bağlı Kayınlık mevkiinde yaşayan 4 ailenin çocukları uzaktan eğitim için internet istiyor. Alt yapı olmadığı için evlerine internet bağlatamayan aileler, yetkililerden yardım istedi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınından eğitim de etkilenirken, öğrenciler uzun süreden beri uzaktan eğitim alıyor. İnternet üzerinden yapılan uzaktan eğitimde, bazı aileler sıkıntı yaşıyor. Ardahan Yalnızçam Hasköy Kayınlık mevkiinde yaşayan öğrenciler internet olmadığı için canlı derslere giremiyor.

Aylardır evlerine internet bağlatmak için uğraşan aileler, sorunların çözülmesi için yetkililerden yardım bekliyor. Alkan ve Cantürk ailelerinin çocukları olan lise öğrencisi Muhammed Sürmeli Alkan ve Doğan Cantürk, ?bizde okumak istiyoruz? diyerek evlerine internet çekilmesini istiyor.

Aileler, evlerine internet bağlatmak için uzun zamandan bu yana ilgili yerlere müracaat etmelerine rağmen bir türlü sonuç alamadıklarını belirttiler.

Yaşadıkları yerde internet altyapısı olmadığı için internete erişimlerinin olmadığını ve özellikle pandemi sürecinde öğrencilerin mağdur olduklarını vurgulayan aileler, ?Temmuz ayından bu yana köylerine internet bağlanması için mücadele ediyoruz. İnternet bağlatılması için Türk Telekom Ardahan İl Müdürlüğü´ne defalarca başvurduk. Köyümüzdeki hane sayısının az olması ve alt yapı maliyetlerinin yüksek olması öne sürülerek bu hizmetten faydalanamıyoruz. Özellikle pandemi sürecinde okulların tatil edilmesi ve derslerin evden işlenmeye başlaması ile birlikte internetin eksikliğini net bir şekilde hissettik. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de salgın hastalığın baş göstermesi ve okulların tatil edilmesiyle birlikte çocuklarımız eğitimlerine online olarak evlerinde devam ediyor. Ancak çocuklarımız internet erişimi olmadığı için derslerini işleyemiyorlar. Bu konuda yetkililere yazılı ve sözlü olarak müracaat etmemize rağmen herhangi bir sonuç alamadık. Özellikle çocuklarımızın derslerinden geri kalmamaları için bu sorunumuzun biran evvel çözülmesini talep ediyoruz" dediler.


1

CHP’den alternatif 23 Nisan kutlaması

2

Ardahan'da 23 Nisan coşkusu

3

80 yaş ve üzeri vatandaşlara hizmet verecek Sağlıklı Yaşam Polikliniği açıldı

4

Başkan Demir’den 23 Nisan mesajı

5

ARDAHAN DEVLET HASTANESİNDE BİR İLK