Bireysel Sulama Sistemleri Desteği başvuruları başladı

Ardahan’da Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Hibe programına başvurular başladı.

GÜNCEL 26.01.2023 16:34:00 0
Bireysel Sulama Sistemleri Desteği başvuruları başladı

Ardahan’da Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Hibe programına başvurular başladı. Başvurular 28 Şubat’a kadar başvuru sahipleri tarafından, dosya halinde tek nüsha olarak elden Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne teslim edilerek yapılacak.

Ardahan Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada;

“Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ 25 Şubat 2021 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Tebliğ kapsamında tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama sistemlerinin destekleme başvurularının 28 Şubat 2023 tarihine kadar İl Müdürlüğümüze elden yapılması gerekmektedir.

Desteklenecek Bireysel Sulama Sistemleri; Tarla içi damla sulama sistemi kurulması, Tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması, Tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması, Tarla içi yüzey altı damla sulama sistemi kurulması, Lineer veya Center Pivot sulama sistemi kurulması, Tamburlu sulama sistemi kurulması, Güneş enerjili sulama sistemi kurulması, Tarımsal sulama amaçlı güneş enerji sistemleri, Akıllı sulama sistemleri.    

Bireysel Sulama Sistemleri alımlarının K.D.V. hariç %50'si, Tarım ve Orman Bakanlığımızca finanse edilecektir.

Hibeye esas mal alım tutarı, gerçek kişiler ve tüzel kişilikler için KDV hariç 1.000.000 TL'yi geçemez. Mal alım bedellerinin, bu miktarları aşması durumunda aşan kısım yatırımcı tarafından ayni katkı olarak karşılanır” denildi.


1

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonundan 1 Mayıs açıklaması

2

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

3

Fatih Erbakan Göle halkına teşekkür için geliyor

4

ARÜ’den Gürcistan üniversitelerine ziyaret

5

Otomobilde, sevdiği şarkıları dinleyerek gezme hayali gerçekleşti