Binlerce fidan toprakla buluştu

Ardahan’da binlerce fidan toprakla buluştu. Kentte 2022’nin sonuna kadar 49 bin fidan dikilecek.

GÜNCEL 11.11.2022 13:26:00 0
Binlerce fidan toprakla buluştu

Ardahan’da binlerce fidan toprakla buluştu. Kentte 2022’nin sonuna kadar 49 bin fidan dikilecek.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan "Geleceğe Nefes Ol" fidan dikim kampanyası çerçevesinde Hanak ilçesinde gerçekleştirilen etkinliğe Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Toprakla buluşturulan fidanlara, öğrencilerle birlikte can suyu veren Vali Hüseyin Öner, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 'Türkiye Yüzyılına Nefes' sloganıyla bugün itibariyle il genelinde 49 bin fidanı toprakla buluşturduklarını, yıl sonu itibariyle 220 bin adet fidan ve 2 milyon adet tohumu toprakla bulluşturmayı hedeflediklerini kaydetti.

Vali Öner daha sonra şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleri ve Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle 11 Kasım tarihinin "Milli Ağaçlandırma Günü” ilan edilmesiyle birlikte “Türkiye Yüzyılına Nefes” sloganıyla biz de bu yıl Ardahan ili olarak fidanları toprakla buluşturmak için bir aradayız. Kıymetli konuklar, ülkemiz, coğrafi yapısı, doğal güzellikleri ve doğal zenginlikleri ile dünyanın en güzel ülkelerinden biri. Bizlerde bu güzellikleri koruyarak gelecek nesillere aktarmak için elimizden geleni yapmalıyız. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın “11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü” ilan etmesiyle birlikte bu yıl için belirlenen “Türkiye Yüzyılına Nefes” slogonıyla düzenlenen ağaçlandırma etkinliği de çok önemli bir anlam ifade ediyor.

İklim değişikliğinin ülkemize etkilerini en aza indirme yolunda her alanda “İklimden Daha Hızlı Değişeceğiz” mottosuyla hem ülkemizin orman varlığını korumak, hem de gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi ve daha yeşil bir Türkiye için 81 ilde gerçekleştirilecek proje kapsamında bizde şuan bulunduğumuz Hanak Ağaçlandırma Sahası alanında 27 bin adeti olmak üzere, bütün ilçelerimizde hastane, okul bahçeleri ve parklarda toplam bugün 49 bin fidanı toprakla buluşturuyoruz. Ayrıca 2022 yılı sonuna kadar gerek ağaçlandırma sahalarında ve gerekse vatandaşlarımıza dağıtılmak suretiyle toplamda 220 bin adet fidan ve 2 milyon adet tohumu toprakla buluşturmayı hedeflemekteyiz. Dikeceğimiz bu fidanlarla inşallah gelecek nesillerimize güzel bir miras bırakacağız. Bugün hepimizin elleriyle fidanlar toprakla buluşturulacak ve sadece Ardahan’ımız değil tüm yurdumuz yemyeşil hale gelecek. Yeşil bir kent, yeşil bir ülke hepimizin arzusudur. Bugün toprakla buluşturacağımız fidanlar, gelecekte ülkemize ekonomik anlamda da katkı sağlayacak, erozyonla mücadelemizi kolaylaştıracak ve yeşil bir doku doğasıyla özlemimizi gidermemize vesile olacaktır. İnşallah yemyeşil bir Türkiye’yi ve yemyeşil bir Ardahan’ı beraber inşa edeceğiz. Ben bugün toprakla buluşturulacak fidanların, gelecek nesillerimize şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyor, projenin öncüsü olan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Tarım ve Orman Bakanlığımıza ve etkinliğe katılan, destek sunan herkese teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından Vali Hüseyin Öner, kent protokolü, vatandaşlar ve öğrenciler fidanları toprakla buluşturdu.


1

AK Parti Belediye Meclis Grubu’ndan basın açıklaması!

2

Ardahan Barosu’ndan TBB’ye ziyaret

3

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

4

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

5

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı