Bilgisayarları olmasa da kızakları var

Damal´da yüksek yerlere kaymak için giden çocuklardan bazıları kızakları ile bazıları naylon poşetlerle kayarak doyasıya eğleniyorlar. Zaman zaman buzda dengelerini kaybedip düşen çocuklar hiçbir şey olmamış gibi kalkarak yeniden kaymaya da devam ediyor.

GÜNCEL 22.01.2021 14:51:28 0
Bilgisayarları olmasa da kızakları var

Bedrettin Şauy

Birçok evde bilgisayar ve internetin olmadığı Damal ilçesinde çocuklar naylon ve tahta kızaklar ile zaman geçiriyorlar. Ağır kış şartlarının yaşandığı Ardahan ve ilçelerinde soğuk hava ile birlikte kar yağışı aileler için başta ısınma sorunu ile en ağır şekilde kendini gösterirken karın keyfini çıkaranlar ise yine çocuklar oldu. Gece hava sıcaklığının eksi 25 derece ile buz kestiği memlekette çocuklar el yapımı kızaklar ile kışın tadını doyasıya çıkartıyorlar.
Pandemi ile sokağa çıkma yasağında uzun süredir evde kalan çocuklar can sıkıntılarını tek oyun alanı olan sokakta oyun oynayarak geçiriyor. Yoksulluğun kol gezdiği ilçede birçok evde internetin olmaması da çocukların ev dışında zaman geçirmeye yönlendiriyor. Damal´da yüksek yerlere kaymak için giden çocuklardan bazıları kızakları ile bazıları naylon poşetlerle kayarak doyasıya eğleniyorlar. Zaman zaman buzda dengelerini kaybedip düşen çocuklar hiçbir şey olmamış gibi kalkarak yeniden kaymaya da devam ediyor.
Her şartta çocukluklarını yaşayan küçükler "Evimizde bilgisayar ve internet olmadığı için kışın bizim tek eğlencemiz dışarıda karda oynamak ve kızak kaymak. Tepelere çıkıp kızaklarımız veya altlarımıza koyduğumuz naylonla kayarak eğleniyoruz.? Diyerek duygularını dile getirirken, Damal ilçemize bir kayak merkezinin de yapılmasını talep ediyorlar.

 


1

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

2

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

3

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

4

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

5

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı