Biçim maliyetleri artan çiftçiler, sıkıntılı günler geçiriyor

Yüksek yakıt fiyatlarına rağmen çiftçiler, sıcak havada zorlu mesailerine devam ediyor

GÜNCEL 26.07.2023 15:49:00 0
Biçim maliyetleri artan çiftçiler, sıkıntılı günler geçiriyor

Haber: Bedrettin Şuay

Artan yakıt fiyatları nedeniyle biçim döneminde zor günler geçiren çiftçiler, Tarım ve hayvancılığın yaygın olarak yapıldığı Ardahan’da, sıcak havaya rağmen zorlu mesailerine devam ediyor. Günün ilk ışıklarıyla tarlalarına giden çiftçiler, traktör ve tırpan yardımıyla biçtikleri otları kış için biriktiriyor.

Ot biçme mesailerinin devam ettiğini belirten çiftçiler "Geçimimizi tarım ve hayvancılıkla sağlıyoruz. Sabah erken saatlerde tarlalarımıza gidiyoruz. Sıcak havaya rağmen gün boyu ot biçiyoruz. Hayvanlarımızın kışlık yem ihtiyacını bu şekilde karşılıyoruz. Biçtiğimiz otu balyalayarak traktörlerle köye taşıyoruz" diye konuştu.

Aşırı yağışlar nedeniyle otların bu yıl iyi durumda olduğunu belirten çiftçiler "Biçip hazır hale getirdiğimiz otları, bir süre tarlada beklettikten sonra traktörlerle köye taşıyoruz. Hayvanların kışlık yiyecek ihtiyacı için kullanıyoruz" dedi. Artan mazot fiyatları nedeniyle giderlerin yüksek olduğundan yakınan çiftçiler, biçim döneminde de sıkıntılı günler geçirdiklerini dile getirdiler.


1

210 çiftçiye 45 ton korunga tohumu dağıtıldı

2

Deneysel-Bilişsel Psikoloji Sempozyumu bu yıl ARÜ’de gerçekleştirildi

3

ARÜ Kalkındırma Vakfı büyümeye devam ediyor

4

Çıldır Öğretmen Evine ilk kazma vuruldu

5

AK Parti Belediye Meclis Grubu’ndan basın açıklaması!