Biber, bilgilendirme toplantısına katıldı

Rektör Mehmet Biber, Ufuk Avrupa Programı Araştırmacı Destekleri Bilgilendirme toplantısına katıldı

30.03.2021 11:59:21 0
Biber, bilgilendirme toplantısına katıldı

Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, AB Başkanlığı, Yükseköğretim Kurulu ve TUBİTAK işbirliğinde üniversiteler ve araştırma kurumlarına yönelik düzenlenen Ufuk Avrupa Programı Araştırmacı Destekleri Çevrimiçi Bilgilendirme Toplantısına katıldı.

Bakan Yardımcısı Büyükelçi Faruk Kaymakçı, Yükseköğretim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Rahmi Er, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandalın açılış konuşması yaptığı çevrimiçi toplantıya rektör, rektör yardımcıları, bilimsel araştırma kurumları başkan ve başkan yardımcıları katıldı.

Ülkemizin katılım sağladığı AB´nin bilim, araştırma ve yenilik alanındaki çerçeve programı olan ve 2021-2027 döneminde Ufuk Avrupa olarak adlandırılan programa AB üyesi ülkeler, AB aday ülkeleri ve AB´nin komşuluk politikası kapsamındaki ülkelerle birlikte toplam 44 ülke katılım sağlamaktadır.

Dünyanın en büyük bütçeli sivil Ar-Ge Programı olan ve 2021-2027 dönemi 7 yıllık bütçesi 95.5 milyar avro olarak belirlenen Ufuk Avrupa Programının ulusal koordinasyonu TUBİTAK tarafından yürütülmektedir. Ufuk Avrupa Programı 2021 teklif çağrıları yayımlanmaya başlamıştır. Program kapsamında, Avrupa Araştırma Konseyi (ERC) Araştırma Destekleri ve Marie Curie Burs desteği verilmektedir.

 

 

 


1

Damal mesire alanında temizlik çalışması

2

GSF resim bölümü öğrencisi Ozan Çimli ödül kazandı

3

Ardahan Çamlıçatak Ormanında toplumsal farkındalık oluşturuldu

4

Öğrencilerden Başkan Demir’e 23 Nisan ziyareti

5

Ceren Abla Kreşinden 23 Nisan etkinliği