‘Bİ HAREKETİNE BAKAR HAYAT’

Ardahan'da "Bi Hareketine Bakar Hayat" uygulaması yapıldı

14.11.2021 10:19:00 0
‘Bİ HAREKETİNE BAKAR HAYAT’

İçişleri Bakanlığı’nın ülke genelinde başlattığı ‘Bi hareketine bakar hayat’ kampanyası kapsamında Vali Hüseyin Öner ve il yöneticileri sahaya çıktı. İl yöneticileri sürücüleri kampanyaya davet etti.

Vali Hüseyin Öner, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal ve İl Jandarma Komutanı Albay Ali Naci Aldemir’in katıldığı trafik denetiminde sürücüler bilgilendirildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından trafik güvenliğine dikkat çekmek için başlatılan “Bi Hareketine Bakar Hayat” ana temalı emniyet kemeri kampanyası kapsamında Ardahan Üniversitesi kavşağında gerçekleştirilen emniyet kemeri denetimine katılan Vali Öner, trafik ekipleri ile birlikte araç sürücülerine emniyet kemeri takmanın önemini hatırlattı. Trafikte emniyet kemerinin yaralanmalı kazalarda riski %60 azalttığını belirterek broşür dağıttı.

Projenin önemine dikkat çeken Vali Öner, “Bi Hareketine Bakar Hayat” ana temalı projesinin önemine değinerek, “Bi Hareketine Bakar Hayat diye isimlendirdiğimiz ve bu hareketinde emniyet kemerini takma hareketi olarak belirttiğimiz bir projedir.  Emniyet kemeri takmanın yaralanmalı trafik kazlarında yaralanmaları yüzde 60 oranında azalttığı bilimsel bir gerçek olarak kanıtlandı. Bugün bizde trafik ekiplerimizin çalışmalarına eşlik ederek, vatandaşlarımızı emniyet kemeri takmanın önemi hakkında bilgilendirdik. Vatandaşlarımızın emniyet kemeri kullanımında ciddi bir artışın olduğunu görüyoruz. Toplumun her kesimini içine alan projeleri hayata geçirme konusunda kararlıyız. Somut olarak da güzel sonuçlarını görüyoruz. Tüm vatandaşlarımızdan araç kullanırken muhakkak emniyet kemeri takmalarını ve trafik kurallarına uyma konusunda desteklerini bekliyoruz ” dedi.

Sürücülere ve araçlarda bulunan yolculara "Bi Hareketine Bakar Hayat" afişleri dağıtıldı.


1

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonundan 1 Mayıs açıklaması

2

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

3

Fatih Erbakan Göle halkına teşekkür için geliyor

4

ARÜ’den Gürcistan üniversitelerine ziyaret

5

Otomobilde, sevdiği şarkıları dinleyerek gezme hayali gerçekleşti