Besicilerin, kış hazırlıkları sürüyor

Besicilerin, kış hazırlıkları sürüyor

GÜNCEL 5.09.2021 17:54:23 0
Besicilerin, kış hazırlıkları sürüyor

Bedrettin Şauy

Ardahan´da besiciler, hayvanlarının kışlık yem ihtiyacını karşılamak için hazırlıklarını sürdürüyor. Sıcak havaya rağmen biçtikleri otları tarlada toplayan besiciler, ellerindeki dirgenle otları traktöre bağlı olan patosa atarak samana dönüştürüyor. Tek geçim kaynakları hayvancılık olan, besiciler, toz ve sıcak hava demeden, akşama kadar çalışarak elde ettikleri samanı traktörlerle tarladan kapılarının önüne taşıyor.

Tek geçim kaynaklarının hayvancılık olduğunu ifade eden Ardahan Atatürk mahalle Muhtarı ve aynı zamanda besicilik yapan İbrahim Özer, "Biçtiğimiz otları ve tarlaları samana dönüştürdükten sonra kapımızın önüne götürüyoruz. Çok zor şartlarda çalışıyoruz. Ardahan´da kış 8 ay sürüyor, Yazın sıcak havalarda kışa hazırlık yapıyoruz. Bu da hayvanlarımızı kışın rahat beslememizi sağlıyor. Dedi. Bu yıl kuraklığında kendilerini etkilediğini belirten Özer, çayır ve tarlalarda yeteri kadar verim alamadık. Hayvanlarımız para etmiyor. Bizim ekip biçtiğimiz bu kışın hayvanlarımıza yetmez bunun için taktiye olarak Ardahan´ a dışardan getirilen samanlardan da almak zorunda kalıyoruz dedi.

Özer, yaz aylarında topladıkları otları bir araya getirerek kış için stoklama yaptıklarını belirterek, bu mevsimde de tarlaları saman haline getirip kışa hazırlıyoruz. Yaptığımız bu iş, kışı rahat geçirmemizi sağlıyor. Patos işi zahmetli ve yorucudur. Ardahan´da kış uzun sürüyor. Yazın yığdığımız ot ve samanla kışın da hayvanlarımızı ahırlarda besliyoruz. İfadesini kullandı.


1

210 çiftçiye 45 ton korunga tohumu dağıtıldı

2

Deneysel-Bilişsel Psikoloji Sempozyumu bu yıl ARÜ’de gerçekleştirildi

3

ARÜ Kalkındırma Vakfı büyümeye devam ediyor

4

Çıldır Öğretmen Evine ilk kazma vuruldu

5

AK Parti Belediye Meclis Grubu’ndan basın açıklaması!