BERBER FİYATLARI DA ZAMLANDI

Ardahan’da berber ve kuaförler de kur artışından nasibini aldı!

EKONOMİ 21.12.2021 13:14:00 0
BERBER FİYATLARI DA ZAMLANDI

HABER: ŞENOL KİRMAN

Türk lirasının değer kaybetmesi, ithal edilen bütün ürünlerin fiyatını artırdı. Güzellik ürünleri de bundan nasibini aldı. Ardahan’da kuaförler girdi maliyetlerine yüzde 300 zam geldiğini söyleyerek isyan etti. 

Koronavirüsün en çok etkilediği sektörlerden olan berber ve kuaförler de ekonomide yaşanan dalgalanmalardan kötü yönde etkiledi. Vatandaşın zaruri ihtiyaçlarının başında gelen berber ve kuaför tarifesine de zam geldi. 

Ardahan’da uzun yıllardır kuaförlük yapan Ümit Tahiroğlu, girdi maliyetlerine yüzde 300 zam geldiğini söyleyerek isyan etti. 

Kuaförlerin artık zamlarla başa çıkmakta zorlandığını belirten Tahiroğlu, “Kuaförlerin kullandığı malzemeler son 1 buçuk yılda yüzde 300 zamlandı. Pandemiden dolayı kullandığımız tek kullanımlık kesim örtüsü 3 TL’den 10 TL’ye yükseldi. 30 TL’ye aldığımız jilet 60 TL’ye, şampuan 25 TL’den 55 TL’ye, ağda 12 TL’den 30 TL’ye, 5 litrelik kolonya 40 TL’den 150 TL’ye yükseldi. Maliyetler her geçen gün artıyor. Kuaförler halkı da düşünerek pandemi döneminde zam yapmadı. Ancak son yapılan zamlarla birlikte kuaförler çıkmaza girdi. Yılbaşından sonra zamlı fiyatları yansıtmak zorunda kalacağız. Olan hep vatandaşa ve esnafa oluyor. İki tarafta kendi çapında haklı. KDV zaten sorunu başlı başına bir sorun. Dolar yükseldiği zaman fiyatlar artıyor ancak düştüğü zaman fiyatlarda bir düşüş olmuyor. Yetkililerin bu duruma acilen çözüm bulmasını istiyoruz” dedi.
 


1

Ardahan'da Engelliler ve Kuruluş Personeli birlikte fidan bakımı yaptı

2

KURBANLIKLAR CEP YAKIYOR

3

“Hanak Tel Peyniri” coğrafi işaret tescili aldı

4

Damal mesire alanında temizlik çalışması

5

GSF resim bölümü öğrencisi Ozan Çimli ödül kazandı