Berber ve Kuaförlere maske ve eldiven dağıtıldı

Ardahan Esnaf ve Sanaatkarlar Odası, Pazartesi günü işyerlerini açacak olan esnafa destek oldu.

10.05.2020 10:25:13 0
Berber ve Kuaförlere maske ve eldiven dağıtıldı

ŞENOL KİRMAN

Ardahan Esnaf Odası Berber-Kuaförlere yüz koruyucu siperlik, maske ve eldiven dağıttı

Coronavirüs COVİD-19 tedbirleri kapsamında faaliyetlerine ara verilen berber, kuaför, güzellik salonlarının Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda salgının etkileri gözetilerek belirlenecek kurallara uyulması kaydıyla 11.05.2020 tarihinde faaliyete geçebilecekleri kararı alınmasının ardından bu esnaf grubunda hazırlıklara başlandı.

Alınan karara göre berber, güzellik salonu/merkezi, kuaför vb. iş yerlerinin çalışma şartları açıklamıştı. Buna göre, 11 Mayıs´tan itibaren 09.00-21.00 saatleri arasında randevu sistemi ile çalışacak olan bu işyerlerinde yan yana iki koltukta müşteri alamayacak, her müşteri için bir kullanımlık malzemeler ve dezenfekte şartı getirilmişti. Bu kapsamda Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası berber, kuaför, güzellik salonları için bir çalışma başlatarak kendilerine destek çıktı.

Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Morkoç yaptığı açıklamada; ?İlimizde bulunan Bay-Bayan Berber, kuaför ve güzellik salonları işletmeleri pazartesi günü açılacaktır. Her bir işletmeye yüz koruyucu siperlikler, maske ve eldiven dağıtımı gerçekleştirdik. Yüz koruyucu siperlikleri bize temin eden Ardahan üniversitesi rektörü sayın Mehmet Biber´e, Millî Eğitim Müdürü Erhan Bulut´a, maske temin eden Ticaret Odasına Başkanı Çetin Demirci´ye ve Halk Eğitim Müdürü Mesut Yolcu´ya teşekkür ederim? dedi.


1

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

2

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

3

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

4

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı

5

Öğrenciler bilim fuarında yeteneklerini sergilediler