Berber ve kuaförler iş başı yaptı

Ardahan´da kuaförler ve berberler tekrardan iş yerlerini açmanın mutluluğunu yaşadı.

11.05.2020 14:19:00 0
Berber ve kuaförler iş başı yaptı

ŞENOL KİRMAN

Ardahan´da kuaförler ve berberler tekrardan iş yerlerini açmanın mutluluğunu yaşadı.

Yeni tip korona virüs ile mücadele tedbirleri kapsamında yaklaşık 2 aydır kapalı olan kuaför ve berberler ilk kez açıldı.

Ardahan´daki berberlerde de ilk gün yoğunluğu yaşandı. Yeni düzenleme kapsamında koltuk aralarındaki mesafenin genişletildiği hijyen açısından kişiye özel tek kullanımlık ürünlerin kullanıldığı berberlerde iş yerlerinin açıldığı ilk dakikadan itibaren müşteriler alınmaya başlandı.

Berber, kuaför ve güzellik merkezlerinin yeniden açılmasının ardından ise uzun zamandır tıraş olmayan vatandaşlar berberlere saç kesimleri için randevu talep etmeye başladı.

Erkek berberi Nejdet Tahiroğlu, "Bugün itibari ile tekrar çalışmaya başladık. Belediye tarafından iş yerlerimiz dezenfekte edildi. Tek kullanımlık ürünlerimizi kullanarak müşterilerimize randevulu sistem ile iş yerimizi açtık. Malzeme konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Randevulara çok yoğun bir talep var. Müşterilerimiz gerek telefon ile gerekse mesaj atarak randevu alıyorlar. Bizde randevulu şekilde tıraşlarımızı yapacağız.  Süreci güzel bir şekilde sürdürmek istiyoruz. Bize söylenen tedbirlere dikkat edeceğiz. Herkese hayırlı olsun? şeklinde konuştu.

Öte yandan, Polis ve zabıta ekipleri kuaför ve berberleri denetleyerek, kurallara uyulması yönünde uyarılarda bulundular. Ardahan Belediyesi Zabıta ekipleri berber ve kuaförler için hazırlanan maske ve dezenfektan dağıttılar.


1

Ardahan’da baraj, göl ve göletlere girmek yasaklandı

2

BAŞKAN BUDAK’TAN SOKAK HAYVANLARI İÇİN MÜJDE

3

BESİCİLER HAYVAN HASTANESİ İSTİYOR

4

Öğrenciler dolmuş fiyatlarında ki zam dedikodularını protesto etti

5

Serhat Ardahanspor Başkanından Belediye Başkanı Demir’e ziyaret