BELEDİYEDEN CİVCİV DESTEĞİ

Ardahanlı iş insanı Yılmaz Subaşı tarafından Hanak Belediyesine bağışlanan 300 adet kaz civcivi Hanak´ta genç girişimcilere dağıtıldı.

GÜNCEL 24.05.2021 11:59:12 0
BELEDİYEDEN CİVCİV DESTEĞİ

ŞENOL KİRMAN

HANAK´TA 30 YETİŞTİRİCİYE 300 KAZ CİVCİVİ

Ardahanlı iş insanı Yılmaz Subaşı tarafından Hanak Belediyesine bağışlanan 300 adet kaz civcivi Hanak´ta genç girişimcilere dağıtıldı.

13 bin yıllık ata tohumu Kavılca buğdayının üretimin gelişmesinde önemli bir adım atan Hanak Belediyesi, şimdi de kaz üretiminin yaygınlaşması amacıyla 30 yetiştiriciye toplam 300 adet kaz civcivi dağıttı.

Hanak Belediye Başkanı Ayhan Büyükkaya ve İş insanı Yılmaz Subaşı´nın katılımı ile civciv dağıtım etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte konuşan Hanak Belediye Başkanı Ayhan Büyükkaya, eti, ciğeri ve tüyleri ile önemli bir ekonomik değer taşıyan kaz üretiminin yaygınlaşmasını amaçladıklarını söyledi.

Başkan Büyükkaya, ?Yaklaşık 1 ay önce Karadeniz´den tarım köprüsü kurduk. Kadın Kooperatifi aracılığı ile kavılca buğdayı ekimi yaptık. Yine bölgemize has tel peyniri ile ilgili çalışmalar yaptık ve coğrafi işaretini almak üzereyiz. Kadın Kooperatifimiz aracılığı ile bölgemize has, coğrafyamıza has ürünlerin üretilmesini, satışının yaygınlaşması için çalışmalarımıza başladık. Hemşerimiz iş insanı Yılmaz Subaşı kooperatifimize ve belediyemize katkıda bulunmak için 300 adet kaz civcivi bağışı yaptı. Bizde kadın kooperatifi aracılığı ile bu civcivleri Hanak´ta ki 30 aileye dağıtacağız. Daha sonra eğer yine talep olursa bizde belediye olarak bir kısım katkıda biz bulunacağız ve 50 aileye çıkartacağız. Bu ilk ve başlangıçtır, seracılık yapacağız. Sera ile beraber bölgemizde bulunan bazı bitkilerle çalışmalar yapıp o bitkileri burada kurutup, vakumlayıp batıdaki hemşerilerimize satış imkanlarını sağlayacağız. Yine bölgemize has gezen tavuk ile ilgili çalışma yapacağız. Bağış yapan hemşerimiz Yılmaz Subaşı´ya desteğinden dolayı teşekkür ediyorum? dedi.

Bağış yapan Yılmaz Subaşı ise, ?Belediye Başkanımız Ayhan Büyükkaya´nın manevi desteğiyle buraya geldim. Biz batıda ki iş insanları olarak sevdamız olan Ardahan´da bir şeylerin oluşmasını istiyoruz. Büyük holdinglerin buraya gelip yatırım yapmasını kimse beklemesin. Ben özgül ağırlığımızın farkına vararak bir şeylerin yapılmasına inandığım için bu girişime girdim. Ben Balıkesir´de bu işi yapıyorum her türlü imkanı orada oluşturduk. Girişimci arkadaşlarımızla beraber Hanak Belediyemizin de desteği ile bu işi Hanak´ta da yapacağımıza inanıyorum. Biz bunun 11. Ayda da festivalini yapmayı düşünüyoruz. Bu işin bizi sermaye olarak minimum noktadan çok ileri safhaya taşıyacağına inancım tamdır. Bizim derdimiz buraya gelip civciv satmak değil, bizim derdimiz özgül ağırlığımızı bilip hangi noktada bu bölgeye faydalı olmanın çaresi, gayesi amacı içindeyiz. Bu işi festivalle taçlandırabiliriz.   Türkiye´nin her bölgesinden çok sayıda kesilmiş kaz geliyor ve Ardahan kazı diye piyasaya sürülüyor. Bu işin merkezinde Ardahan ve Kars var, ele ele vererek varlığımızı ortaya koymamız gerekiyor? diye konuştu. 

Konuşmaların ardından genç girişimcilere kaz civcivinin dağıtımı yapıldı.


1

Milli sporcu Avrupa’da madalya peşinde

2

Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Evliyaoğlu: Arıcılık Çalıştayı’ndan dışlandık

3

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

4

Meyve ağaçları satışa çıktı

5

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonundan 1 Mayıs açıklaması