Belediye işçilerinin toplu iş sözleşmesi imzalandı

Ardahan Belediyesi ARBEL Şirketi ile Belediye-İş Sendikası arasında belediye bünyesinde çalışan işçilere yönelik iki yıl süreli toplu iş sözleşmesi imzalandı.

BELEDİYE 15.05.2023 15:08:00 0
Belediye işçilerinin toplu iş sözleşmesi imzalandı

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA

Ardahan Belediyesi ARBEL Şirketi ile Belediye-İş Sendikası arasında belediye bünyesinde çalışan işçilere yönelik iki yıl süreli toplu iş sözleşmesi imzalandı.

İmzalanan sözleşme ile birlikte Ardahan Belediyesinde ki en düşük işçi maaşı ikramiyelerle birlikte 16 bin 878 TL’ye yükseldi. Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, sözleşme ile 16 bin 878 TL olan ücreti 17 bin TL’ye tamamladı.

Sözleşmelerin imzalanmasının ardından açıklamalarda bulunan Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, “İşçilerimizin aldığı en düşük yevmiye ücreti 333 TL 60 kuruştu. Belediyemiz ARBEL Şirketi ile Belediye İş Sendikası arasında yaptığımız sözleşme ile bu yevmiye 525 TL’ye çıkarılmış oldu. İşçimiz bankamatiğe gittiği zaman en düşük alacağı maaş 15 bin 376 TL olacak. Ayrıca sözleşmede 30 gün karşılığı ödenen ikramiyeyi 30 günden 48 güne çıkardık. Bu ikramiyeler birikmesin diye aylık maaşlara endeksledik ve maaşla birlikte ikramiyelerde alınmış olacak. En düşük maaş alan işçilerimiz ikramiyelerle birlikte toplamda 16 bin 878 TL maaş alacak. Ayrıca doğum, evlenme, öğrenim ve bayram yardımları gibi sosyal yardımlarımızda da ücret zammı oranında artış sağlanarak işçimiz enflasyon karşısında ezilmeyecek. Benim gönlümden geçen rakam aslında 20 bin TL’ydi, önümüzde ki süreçte o seviyelere de çıkartacağız. Sözleşmemizin ikinci yılında ücretler tüm sosyal yardımlar enflasyon oranında arttırılacak ve enflasyondan 1 puan fazla vereceğiz. 16 bin 878 TL’yi düz hesap yaparak 17 bin TL’ye çıkartıyorum. 4. Yılımızı bitirdik çok şükür bugüne kadar maaşlarımız aksamamıştır. İşçilerimizin mutluluğu bizleri de mutlu eder. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.  


1

Çıldır’da 19 Mayıs etkinlikleri düzenlenecek

2

Çıldır Eski Beyrahatun Köyü'nde bilinçlendirme eğitimleri düzenledi

3

Küçük Kızlar Futbol Takımı Bölge Şampiyonu Oldu

4

Başkan Demir’den 1 Mayıs İşçi Bayramı mesajı

5

Ardahan’da ihracat ve ithalat arttı