Belediye Başkanı Köksoy Alsancak Gazetesini Ziyaret Etti

BELEDİYE 3.03.2015 21:49:05 0
Belediye Başkanı Köksoy Alsancak Gazetesini Ziyaret Etti

Ardahan Belediye Başkanı Faruk köksoy Alsancak Gazetesini ziyaret ederek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
köksoy yaptığı açıklamada , yapılan hizmetlerin göz ardı edilmemesi gerektiğini, buna karşılık partisi farklı olupta kendilerine yapılan işler ve projelerden dolayı teşekkür eden vatandaşlar olduğunu söyledi. Buna karşılık bazı insanların ne istediklerini bilmeden yapılanları görmezden gelip göz açıp kapayıncaya kadar her şeyin tamamen değişeceğini sandıklarını ifade etti.
Göreve geldiklerinde belediyenin iflasın eşiğinde olduğuna değinen köksoy o dönemde gelirlerin personel maaşına yetmediğinin altını çizdi. köksoy şuan büyük şehir belediyeleriyle yarışan projelere imza attıklarını ve bunlara örnek vererk entegre hayvan pazarı, halk pazarı ve doğal gaz projesini ayrıca doğalgaz ın Ardahan a getirlmesinde nufusun büyük sorun olduğununu buna rağmen bir çok sorumluluğu üstlenerek bu projeyi hayata geçirdiklerini beyan etti. Bu projelerden bir diğeri olan entegre hayvan pazarı projesine de değinen köksoy, entegre hayvan pazarının Ardahan için lokomotiv bir sektör olduğunu bu proje önemli olduğu için bugün açılabilir bir hale getirdiklerini bunun yanına 1.5 milyon liralık hayvan borsası ve kesimhane ilave edileceğini söyledi. 18 Uygulamasına da değinen köksoy şoyle devam etti, «18 uygulaması tıpkı bir ağır hastanın, kanser hastasının operasyonu gibidir. Bugün bizim 5 yıl içerisinde Ardahan da yaptıklarımızı bir kenara koyun 18 uygulaması hepsine bedel bir projedir. 18 de şuanda 700 tane parselimiz var bu 700 parselin hisselerinden minimize edilmesi ve hissedarlık ilişkilerinin rayına oturması lazım, imara hazır hale getirilmesi gerekli inşaata hazır hale gelmesi gerekli. 18 bunların hepsini kapsamaktadır. Fertler bunu tek başına yapacak olsa 15-20 bin liraya mal olacaktı. Bunu vatandaşa yansıtmadan yaparken çeşitli sorunlar oluyor biz vatandaşların taleplerini göz önünde bulundurarak en aza indirmeye çalışıyoruz. Bu uygulamayı risk alarak Türkiye ilk ve tek olarak Ardahan da yapılmışızdır.18 kesinleşip ilan edildikten sonra inşaat patlaması olacaktır. Bu uygulamayla Atatürk Mahallesi ve Halil Efendi mahallesindeki sorunlu yerlerde düzenlenecektir. Şuanda şehirler arası otobüs terminali, tır parkı, şehir mezarlığı, entegre hayvan borsası ve sosyal tesisle ilgileniyoruz. Bunları üst üste koyunca çok ciddi projeler. Yani ardahan ın temel problemleri 5 yıl içerisinde ya çözüldü yada çözüm sürecindedir» dedi.
Hafta sonu oynan Kars Spor maçına ilişkin soruya ise « Kars tarihi bir şehirdir bu yapılanlar yakışık bulmamış ve bizim seyircimiz son derece olgun bir tavır sergilemiştir. İlk maçta bizim onları ağırlamamız ve başta taraftarımız olmak üzere centilmen tavrımız karşılık bulmamıştır» dedi.
Belediye olarak Tarihte Türk esirlerin Hazar denizindeki Nargin adasında yaşadıklarını anlatan Nargin Sarıkamış-Kafkas Cephesi Esirlerinin Dıramı adlı kitap bastırdıklarını ifade eden Köksoy bu kitabı herkesin okuması gerektiğini söyledi. Son olarakta bu kitaptan gazete çalışanlarına hediye etti.


1

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

2

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

3

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

4

Arıcılık Çalıştayı yapılacak

5

Başkan Kurukaya’dan vatandaşlara “çevre” çağrısı