BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI İÇİN ANKET BAŞLADI!

Aday belirlemede işi sansa bırakmak istemeyen AK Parti, Ardahan'da Belediye Başkan adayının belirlenmesi için temayül yoklamasının ardından tele anketini devreye soktu.

SİYASET 30.11.2023 15:36:00 0
BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI İÇİN ANKET BAŞLADI!

Aday belirlemede işi sansa bırakmak istemeyen AK Parti, Belediye Başkan adayının belirlenmesi için temayül yoklamasının ardından tele anketini devreye soktu. 

AK Parti, “doğru aday tespiti” amaçlı isim bazlı anket çalışmalarına başladı. Anket sonuçları, Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından kurulan “etnografik” ekibin gözlem çalışmaları ile karşılaştıracak.

AK Parti, Ardahan’da vatandaşlara telefon anketi yoluyla “İlinizde belediye başkan adayı olarak kimi görmek istiyorsunuz?” sorusunu yöneltmeye başladı. AK Parti Genel Merkez 26 Kasım Pazar Günü gerçekleştirdiği parti teşkilâtına yönelik temayül yoklamasının ardından anket çalışması başlattı.

Seçimlerde “doğru aday tespiti” için beş kriter baz alınacak. Edinilen bilgiye göre yapılan isim anketleri ve temayül yoklaması adayların belirlenmesinde göz önünde bulundurularak ancak tek belirleyici olmayacak.

AK Parti Genel Merkez tarafından başlatılan anket çalışmasında Ardahan'da vatandaşlara telefon anketi yoluyla AK Parti Ardahan Belediye Başkan aday adaylarından Hasan Şenel, Erdi Morkoç, Hür Özgür Yılmaz, Erdal Baki Nalbant, Mikail Kayatürk ve Faruk Köksoy’un isimleri yöneltilerek, “İlinizde kimi belediye başkanı olarak görmek istersiniz?” sorusu soruluyor.

Yerel Yönetimler Başkanlığı geçtiğimiz aylarda deneyimli siyasetçilerden oluşan bir “etnografik” ekip de kurdu. Partinin deneyimli isimlerinden oluşturulan etnografik ekip, her ilde sokağın röntgenini çekti; esnafın, vatandaşın nabzını tuttu. 

Saha çalışmasından elde edilen veriler geçtiğimiz hafta rapor haline getirildi. Anket sonuçları, “etnografik” ekibin gözlem çalışmaları ile karşılaştırıldıktan sonra rapor, önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak.

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak